Barbara Broccoli vastbesloten: “Er zal nooit een vrouwelijke Bond zijn”

Michael G. Wilson (links) en Barbara Broccoli (rechts) poseren samen met acteur Daniel Craig (midden).
AP Michael G. Wilson (links) en Barbara Broccoli (rechts) poseren samen met acteur Daniel Craig (midden).
Barbara Broccoli (58), samen met haar halfbroer Michael G. Wilson (77) producent van de populaire ‘James Bond’-franchise, heeft laten weten dat de kans onbestaande is dat 007 ooit een vrouw zal zijn. 

“Mijn antwoord op de vraag of Bond ooit door een vrouw gespeeld zal worden?”, zegt Barbara Broccoli in de krant The Daily Mail. “Wel, hij is geschreven als een man. Wat we moeten doen is verhalen maken die ook interessant zijn voor vrouwen, en niet gewoon mannen omvormen naar vrouwen, of vrouwen naar mannen. Ik wil heel graag films maken over vrouwen, gemaakt voor vrouwen, maar het moet niet een of andere stunt worden waarbij we van Bond een vrouw maken.”

Een meesterspion met een andere huidskleur behoort dan weer wel tot de mogelijkheden, beweert Broccoli. “Dat is allemaal een optie. Iedereen werd hysterisch toen Daniel (Craig, de huidige Bond, nvdr.) gecast werd - omdat hij blond is. Kun je het je voorstellen?”

#MeToo

Zowel Broccoli als haar halfbroer Michael G. Wilson benadrukken wel dat James Bond zich helemaal heeft aangepast aan het huidige #MeToo-tijdperk. “MeToo heeft onze cultuur beïnvloed", zegt Broccoli. “Dat is geweldig, dus natuurlijk gaat het een invloed hebben op alles wat we met Bond doen.” Volgens Wilson gebeurt dat al langer: “De reeks omarmt MeToo gedurende heel wat Bond-films. Ik denk niet dat een van onze films niet acceptabel is - zeker niet sinds Daniel begon. In de loop der jaren zijn de houdingen veranderd, net als de Bond-films. Deze films zijn een weergave van de tijd waarin ze gemaakt zijn.”

Maar de spion zal niet té hard veranderen. “Hij is een echte man, die van het leven en de vrouwen houdt, die geniet van goed eten en die wanneer nodig de gelegenheid grijpt. Dat is wie hij is.” En Broccoli voegt toe: “Dankzij Craig is 007 een erg complex personage geworden, en ook zijn relaties zijn complexer geworden - de vrouwen zijn dus ook geëvolueerd. Dit zal een geweldige vijfde film worden en een buitengewone reis voor Daniel.” 

Al zal het wel zijn laatste zijn. “Dat zegt hij toch”, vertelt Broccoli. “Hij zegt dat het zijn laatste film als Bond zal zijn. Helaas. Maar we denken nog niet aan wat er gaat gebeuren als Daniel zijn pistool in het holster hangt. We denken nu alleen aan de film die we aan het maken zijn en zijn zo blij dat hij er opnieuw bij is.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.