Andy Peelman is de ster van ‘De Buurtpolitie’ maar ... “Mijn rol wordt almaar kleiner”

Andy Peelman op de set van ‘De buurtpolitie - Het circus’
Kristof Ghyselinck Andy Peelman op de set van ‘De buurtpolitie - Het circus’
Het circus moet één van de weinige plekken zijn waar ‘De Buurtpolitie’ nog geen zaak oploste. Tot nu. De acteurs staan te popelen om aan de slag te gaan als messenwerpers, goochelaars en acrobaten. Andy Peelman (35), alias Koen, houdt het bij een klein intermezzo. “Het kan niet anders”, zegt hij in Dag Allemaal.

Dat er een derde ‘Buurtpolitie’-film zou komen, mag geen wonder heten. ‘De Grote Geldroof’ en ‘De Tunnel’ waren samen goed voor bijna 330.000 bioscoop­bezoekers, een cijfer waar de doorsnee Vlaamse regisseur jaloers op is. En voor de ­nieuwe film werd een originele setting gevonden: het circus, een biotoop die in de voorbije 670 afleveringen van de VTM-reeks nog niet aan bod kwam.

Plofkraak

Voor de opnamen van de film werden kosten noch moeite gespaard. Zo werd met Circus Salto uit Friesland een écht circus ingehuurd. Het gezelschap sloeg de voorbije weken z’n tenten op in Boechout. “Het is ons eerste bezoek aan Vlaanderen”, zegt circusdirecteur Sander Balk. “Maar deze kans konden we niet laten schieten. Onze artiesten mogen meespelen en verzorgen enkele stunts. We amuseren ons kostelijk!” En dat doet ook de cast van ‘De Buurtpolitie’. “De film start met een plofkraak, en één van de sporen leidt naar het circus in het dorp”, zegt Willy Herremans. “Als commissaris Roger geef ik mijn manschappen dan ook de opdracht om undercover te gaan en in het circusmilieu te infiltreren. Zo wordt Robin krachtpatser, Tom messenwerper en verzorgt Femke een act met ganzen.”

“Ik vind dat ik de leukste act heb, want mijn personage Obi mag goochelen”, vult Johan Kalifa Bals aan. “In het circus wil dat meestal zeggen dat er dan iemand in tweeën wordt gezaagd. (lachje) Ik weet nu eindelijk hoe die truc in elkaar zit. Deze film is het leukste wat ik al ooit gedaan heb. Dat we als circusartiesten in een echte circusvoorstelling met bijna 200 man publiek mochten ­spelen, is echt onvergetelijk!”

Andy Peelman op de set van ‘De Buurtpolitie: Het Circus’
Jan De Meuleneir/Photo News Andy Peelman op de set van ‘De Buurtpolitie: Het Circus’

Tijd voor gezin

Andy Peelman is als Koen ­natuurlijk ook in de film te zien. “Maar mijn aandeel in de circusvoorstelling is beperkt”, zegt hij. “Ik hou het bij een kunstje met mijn hond Barry. Ik kon me niet vrijmaken om een hele act in te studeren, omdat de filmopnamen samenvielen met andere opdrachten. Ik maak nog reportages voor VTM Kids, en voor VTM een nieuw programma over buitenlandse politiekorpsen, die ik ter plaatse bezoek. Bovendien ben ik ook nog bezig met theater. Tot eind juli heb ik niet één dag verlof.”

Er komt ook een twaalfde seizoen van ‘De Buurtpolitie’ aan. “Daarin zal ik minder aanwezig zijn”, onthult Andy. “Niet dat ik er helemaal mee stop, maar ik moet afbouwen om het allemaal te kunnen blijven combineren. Vijf jaar geleden ben ik heel enthousiast in het verhaal van ‘De Buurtpolitie’ gestapt, maar ik had nooit gedacht dat het zo’n succes zou worden. Ik krijg nu heel wat andere aanbiedingen, die ik niet wil laten schieten. En ik wil ook tijd vrijmaken voor mijn gezin, want die hebben me de voorbije weken al veel moeten missen.” 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Serge Aernoudt

    Goed zo, staat zich voortdurend belachelijk te maken ook. Brigitte en Eric zijn de enigen die nog wat geloofwaardig niveau halen.