Amper 19 dagen in de bioscoop, maar ‘The Lion King’ bracht wereldwijd al een miljard dollar op

AP
Hoewel ‘The Lion King’ welgeteld negentien dagen in de bioscopen draait, heeft de liveactionfilm nu al wereldwijd een miljard dollar opgebracht. De remake van de gelijknamige Disneyklassieker uit 1994 passeerde deze grens maandagavond, laat Disney weten aan Amerikaanse media.

Het is alweer de vierde Disneyfilm die dit jaar over een opbrengst van een miljard dollar heen gaat. Vorige week stond de teller voor ‘Aladdin’ op dit bedrag en ook ‘Avengers: Endgame’ en ‘Captain Marvel’ passeerden de mijlpaal. Naar verwachting zal Disney later dit jaar ook met krakers als ‘Frozen 2' en de nieuwe ‘Star Wars’-film de vlaggen uit kunnen hangen.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sarah Clerrkx

    Remake of niet, Lion King was vroeger al mijn favoriet. En dat is na deze geweldige remake niet veranderd!

  • Christophe Braem

    Betalen voor een film dat praktisch iedereen jaren geleden al heeft gezien, ga ik nooit verstaan. Enigste verschil, animatie vs CGI.

  • Tania Janssens

    Het dan ooķ zeer mooi gedaan.