Amerikaanse 'The Loft' van Erik Van Looy opent filmfestival Gent

Matthias Schoenaerts is de enige Vlaamse acteur die in de Amerikaanse remake van 'Loft' te zien zal zijn.
universal Matthias Schoenaerts is de enige Vlaamse acteur die in de Amerikaanse remake van 'Loft' te zien zal zijn.
De Amerikaanse remake van de Vlaamse kaskraker 'Loft', van regisseur Erik Van Looy, opent het filmfestival van Gent. De langverwachte release van de film in België wordt daardoor wel uitgesteld.

Eind augustus komt 'The Loft' eindelijk in de Amerikaanse filmzalen. De thriller van Vlaamse makelij zou aanvankelijk ook rond dat moment bij ons in de zalen te zien zijn, maar die release wordt nu dus uitgesteld om Film Fest Gent de primeur te geven. Volgens de verdeler is 15 oktober "de meest optimale releasedatum".

"We hebben een lange rit achter de rug met The Loft, maar het Film Fest Gent openen, voelt als thuiskomen", zegt regisseur Erik Van Looy opgelucht. "Dit is na 'De Zaak Alzheimer' mijn tweede film die het prestigieuze festival mag openen en daar ben ik best trots op. Meer nog: ik kijk nu al reikhalzend uit naar 14 oktober. Het wordt een mooie en spannende avond."

Matthias Schoenaerts is de enige acteur uit de Vlaamse versie van 'Loft' die ook in de Amerikaanse 'The Loft' te zien zal zijn. Andere rollen worden vertolkt door onder meer Wentworth Miller ('Prison Break'), Eric Stonestreet ('Modern Familiy'), James Marsden ('X-Men') en Karl Urban  ('Star Trek Into Darkness'). 

Als de film een Amerikaans succes wordt, is dat een financiële meevaller voor Woestijnvis. Het productiehuis produceert de film samen met het Amerikaanse Anonymous Content. De film wordt bij ons uitgegeven door Kinepolis Film Distribution.

The Loft is het verhaal over vijf getrouwde vrienden die in het geheim de sleutel van een loft delen waar ze hun maîtresses ontvangen. Op een dag wordt daar het lichaam van een onbekende vrouw gevonden en gaat de bal aan het rollen.

Regisseur Erik Van Looy kent eindelijk met zekerheid de Belgische releasedatum van zijn Amerikaanse film.
PHOTO_NEWS Regisseur Erik Van Looy kent eindelijk met zekerheid de Belgische releasedatum van zijn Amerikaanse film.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.