Amerikaanse 'Loft' weer uitgesteld

Erik Van Looy
PHOTO_NEWS Erik Van Looy
Door een verandering van filmverdeler is de bioscooprelease van Erik Van Looys 'The Loft' nog maar eens uitgesteld. Die zou er nog voor het einde van het jaar moeten komen. Dat weet de krant De Standaard.

Regisseur Erik Van Looy draaide de Amerikaanse versie van zijn Belgische kaskraker 'Loft' ongeveer twee jaar geleden in New Orleans. Nog steeds is de prent echter niet in de Amerikaanse bioscopen vertoond. Dat zou te maken hebben met een wijziging van de filmverdeler.

Productiehuis Dark Castle Entertainment van topproducent Joel Silver kocht 'The Loft' eind vorig jaar. Het bedrijf had op dat moment een overeenkomst met Warner, dat de film in de zalen zou brengen. Maar dat veranderde en Silver sloot een deal met die andere Hollywoodgigant Universal.

Op zich niet zo slecht nieuws, gezien de ervaring van Universal met 'kleinere' films. Maar die verhuis heeft administratief heel wat voeten in de aarde gehad, waardoor de release van 'The Loft' nog even in de wachtrij staat. Doel is om de film "nog voor eind dit jaar" uit te brengen.