Actrices maken statement en gaan in het zwart gekleed naar de Golden Globes

Meryl Streep
GG Meryl Streep
Een groep actrices heeft besloten zwarte kleding te dragen naar de Golden Globes volgende maand. Dat zouden ze doen uit protest tegen seksueel wangedrag in Hollywood.

Een bron van People Magazine zegt dat onder de vrouwen die meedoen aan de actie genomineerden zijn en actrices die prijzen uitreiken tijdens de ceremonie op 7 januari. Namen zijn daarbij niet bekendgemaakt, maar onder de genomineerden is een aantal Hollywoodsterren dat zich al meermaals heeft uitgesproken over het onderwerp, zoals Oscargrootheid Meryl Streep en Jessica Chastain.

Mogelijk ook op Oscars

De ingewijde meldt dat het mogelijk niet bij de Golden Globes blijft; het protest zou volgens de anonieme bron door kunnen gaan tijdens andere grote shows als de Critics' Choice Awards, de SAG Awards en de Oscars.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Steve Thijs

    Eerst jaren allemaal massaal zwijgen, wetende dat door hun stilzwijgen andere slachtoffers vallen. Onder hen waarschijnlijk ook actrices die op het grensoverschrijdend gedrag, vrijwillig ingegaan zijn om hun carriere een boost te geven. Stop het overschrijdend gedrag maar ook de hypocrisie er rond!