Aanklacht Jacksons verandert plannen HBO rond ‘Leaving Neverland’ niet

Michael Jackson
AP Michael Jackson
HBO trekt zich niets aan van de rechtszaak die de nabestaanden van Michael Jackson aanspannen om uitzending van de documentaire ‘Leaving Neverland’ te voorkomen. “Ondanks wanhopige pogingen om de film te stoppen, blijven onze plannen ongewijzigd”, laat de zender in een verklaring weten aan Amerikaanse media.

De tweedelige documentaire, waarin de King of Pop wordt beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarigen, wordt op 3 en 4 maart uitgezonden in Amerika. “Iedereen kan daarna zelf een mening vormen over de aantijgingen”, aldus HBO.

De Jacksons hebben de zender aangeklaagd omdat de documentaire naar hun mening is gebaseerd op valse beschuldigingen. De beschuldigers zouden een financieel motief hebben om te liegen. De erven van de in 2009 overleden zanger sturen nu aan op een openbaar proces, waarin een dwangsom van 100 miljoen dollar of meer zal worden geëist.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ramses Temmerman

    Yannick, het punt is net dat er in de docu geen nieuwe elementen en/of bewijzen zitten. Het is gewoon een eenzijdig verhaal van twee bewezen leugenaars dat journalistiek niets betekent. MJ heeft een heel FBI onderzoek doorlopen dat 10 jaar duurde, niks werd er gevonden en vrijgesproken in 2005 op alle aanklachten.

  • Yannick Thiry

    MJ is muzikaal onsterfelijk. Enkel als er 1 hard bewijs komt, geloof ik de makers van de docu. Ik hoop dat ze de docu uitzenden, dan kunnen we zelf zien.. Pedofilie hoort niet, maar valse beschuldigingen evenmin.