200.000ste bezoeker voor ‘Girl’ in de bloemetjes gezet

Lukas Dhont en de 200.000ste bezoeker van zijn film ‘Girl’.
Lumière Lukas Dhont en de 200.000ste bezoeker van zijn film ‘Girl’.
Vandaag verwelkomde regisseur Lukas Dhont in Kinepolis Antwerpen de 200.000ste bezoeker van zijn film ‘Girl’. De gelukkige filmbezoeker kreeg onverwacht een boeket bloemen van de regisseur, die net terug was van zijn Oscarcampagne in Los Angeles.

Ondertussen wordt de film wereldwijd overladen met prijzen en staat dit ontroerende debuut na vijf weken nog steeds bovenaan in de ranking.

De film is nog steeds overal te zien in heel België, en doet het zowel in Vlaanderen, als Brussel én Wallonië uitstekend. Ook in Frankrijk is de opkomst indrukwekkend. Bijna 350.000 bezoekers gingen de film bekijken sinds de Franse release op 10 oktober, een absolute primeur voor een Vlaamse film. In Nederland wordt ‘Girl’ eveneens gesmaakt en passeerden sinds 1 november meer dan 60.000 bezoekers in de bioscoop. Onlangs werd ook bekend gemaakt dat ‘Girl' op zaterdag 15 december kans maakt op drie European Film Awards, namelijk voor Beste Film, Beste Acteur en de Discovery Award voor Beste Speelfilmdebuut.

‘Girl’ kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. 

Al 200.000 Belgen zagen de film ‘Girl.’
Lumière Al 200.000 Belgen zagen de film ‘Girl.’Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.