‘Venom’ bracht meer geld binnen dan ‘Wonder Woman’, ondanks slechte reviews

'Venom' scoort beter dan 'Wonder Woman'.
Marvel Sony/Warner Bros 'Venom' scoort beter dan 'Wonder Woman'.
Ondanks de vreselijke commentaar van critici, doet de film ‘Venom’ het bijzonder goed. Tom Hardy pakt het publiek in en overstijgt zo zelfs ‘Wonder Woman’, een prent die niets dan lovende kritiek kreeg.

‘Venom’ bracht wereldwijd al meer dan 822 miljoen dollar op, ofwel 724 miljoen euro. De buitenaardse Venom verscheen voor het eerst als schurk in ‘Spider-Man 3', maar was niet één van de bekendste personages uit de franchise. Met wat toegevoegde sterrenfactor van hoofdrol Tom Hardy, was dat probleem echter snel opgelost.

Na een recordbrekende openingsweek in oktober, deed ‘Venom’ het zowel in de VS als in Europa erg goed. ‘Wonder Woman’ (2017), een alom geprezen DC-film met Gal Gadot in de hoofdrol, strandde op zo’n 821 miljoen dollar (723 miljoen euro). Nog steeds een mooi bedrag, maar opvallend minder dan de film die al vanaf het begin met de grond gelijk gemaakt werd.

Critici noemden ‘Venom’ namelijk “zo slecht als ‘Catwoman’”, één van de meest beruchte slechte films die DC ooit maakte. 

 2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ben Vandermeulen

    "was niet één van de bekendste personages uit de franchise"??? 30% van de animated serie heeft venom of een andere symbiote. Heeft zijn eigen spin off comic reeks dat het ook zeer goed doet. Maarja, niet gekend. Misschien even 2 seconden wikipedia openen beste voor zo'n onzin te plaatsen. Vraag aan elke spiderman fan om de bekendste / favoriete villain te noemen en 80% of meer zegt venom. Goed bezig!

  • Bart Spruyt

    Venom was niet een van de bekendste personages uit de franchise???!!!???