'The Wolf of Wall Street' en 'Frozen' het vaakst illegaal gedownload

Leonardo DiCaprio als Jason Belfort in 'The Wolf of Wall Street'.
kfd Leonardo DiCaprio als Jason Belfort in 'The Wolf of Wall Street'.
'The Wolf of Wall Street' is de film die dit jaar het vaakst illegaal werd gedownload. Dat blijkt uit cijfers van Excipio, een Amerikaans consultancybedrijf dat internetpiraterij nauwlettend in de gaten houdt.

Martin Scorsese's waargebeurde verhaal over het exuberante leven van zakenman Jordan Belfort, gespeeld door Leonardo DiCaprio, was met ruim 30 miljoen illegale downloads in 2014 de populairste film bij de piraten. De onderkoelde Disneyfilm 'Frozen' moet met 29,9 miljoen illegale downloads echter amper onderdoen.

Derde in het lijstje is de actiefilm 'RoboCop', die 29,88 miljoen keer 'gestolen' werd. Daarmee had Excipio wel een probleempje: de 'RoboCop' uit 2014 draagt dezelfde titel als de originele prent uit 1987. De bijna dertig miljoen downloads zijn een gezamenlijke prestatie van beide films, al mogen we wel aannemen dat de remake voor het leeuwendeel zorgde.

Een gelijkaardig probleem deed zich voor met de films 'Hercules' (met Dwayne 'The Rock' Johnson in de hoofdrol) en 'The Legend of Hercules'. Die eerste deed het erg goed in de bioscoop, maar was heel wat minder populair op de torrentsites.

De sneeuwman Olaf in 'Frozen'.
Disney De sneeuwman Olaf in 'Frozen'.