‘The Old Guard’ met Matthias Schoenaerts wereldwijd best bekeken film op Netflix

The Old Guard
Netflix The Old Guard
‘The Old Guard’, de nieuwe Netflix-film met Matthias Schoenaerts, doet het goed op het platform. In ons land is het de best bekeken prent en ook in andere landen zoals Frankrijk, de VS en het VK staat hij steevast in de top 10.  
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Hoewel hij volgens regisseur Michaël Roskam ooit de rol van Batman in ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’ afwees - die ging uiteindelijk naar Ben Affleck - heeft  Schoenaerts nu toch zijn weg naar de superheldenfims gevonden. In ‘The Old Guard’ is hij een onsterfelijke soldaat die zijn krachten gebruikt om de wereld een betere plek te maken. Zijn tegenspeelster, Charlize Theron, was vol lof over zijn acteerwerk: “Hij is zo getalenteerd, ik wilde al een hele tijd met hem samenwerken en deze film was daar de perfecte gelegenheid voor.” 

Over het algemeen krijgt ‘The Old Guard’ ook groen licht van filmcritici. De film wordt gezien als ‘vers bloed’ in de superheldensector. Variety, Collider en The Hollywood Reporter zijn bijvoorbeeld helemaal fan. 

Antwerpse kunstenaar SMOK vanaf vandaag aan een mural op de Leopoldplaats, te zien boven restaurant de Burgerij
Klaas De Scheirder Antwerpse kunstenaar SMOK vanaf vandaag aan een mural op de Leopoldplaats, te zien boven restaurant de Burgerij

Vervolg

Is dit Schoenaerts’ grote doorbraak? Een sequel lijkt in ieder geval aan de orde, gezien het open einde van de film. Regisseur Gina Prince-Bythewood ziet dat alvast zitten. “Dit verhaal kan het best verteld worden in drie films”, droomt ze luidop van haar eigen trilogie. “Maar het valt af te wachten of het publiek dat wil.”

Het zou best wel eens kunnen, want volgens Schoenaerts staat ‘The Old Guard’ op nummer 1 in 89 van de 93 Netflix-landen. Dat nieuws deelde hij via Instagram. Dat betekent dat het gaat om een wereldwijd succesverhaal. Of Schoenaerts al getekend heeft voor mogelijke vervolgfilms is nog niet bekend.  

The Old Guard
Instagram The Old Guard
The Old Guard
Netflix The Old Guard17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • arnolts vensaus

  Top film

 • arnolts vensaus

  topfilm en prestatie

 • Karel Van Beeck

  Schoenaerts kon me zeker niet overtuigen met zijn acteertalent in deze film. Theron daarentegen kan waarschijnlijk alle genres aan.

 • Michel Lauwens

  Behoort tot 1 van de betere films van Netflix, van mij mag er zeker een vervolg komen

 • Steven De Baerdemaeker

  Iets te langdradig en oninteressant verhaal. Acteerprestaties waren wel zeer goed.