‘The Matrix’ keert terug voor een vierde deel, mét Keanu Reeves

The Matrix.
Warner Bors The Matrix.
Goed nieuws voor alle fans van de hitfilm ‘The Matrix’. De kaskraker keert terug op het witte doek voor een vierde deel met Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss wederom in hun respectievelijke rollen als Neo en Trinity. Lana Wachowski zal de rolprent opnieuw produceren.

Warner Bros. Pictures brengt de nieuwe Matrix-film uit. “We zijn ongelooflijk bij dat Lana weer ‘The Matrix’ gaat doen”, zegt Toby Emmerich, directeur van de filmstudio, tegen Variety. “Lana is een echte visionair en we zijn dolblij dat ze dit nieuwe hoofdstuk in het ‘The Matrix’-universum gaat schrijven en produceren.”

De drie voorgaande films, ‘The Matrix’, ‘The Matrix Reloaded’ en ‘The Matrix Revolutions’, hebben samen ruim 1,6 miljard dollar opgebracht. Alle drie werden ook geschreven en geproduceerd door Wachowski en hadden Reeves en Mos in de hoofdrollen.

De film moet in 2020 in productie gaan.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • maudy van leeuwen

  Één van de beste films ooit. Zelfs na 20 jaar nog altijd origineel en vernieuwend. Hopelijk wordt de 4de evengoed. Het gaat wel moeilijk uit te leggen zijn hoe de 2 helden terug zijn, vooral Trinity. Hopelijk doen Agent Smit en Morpheus ook mee. Jammer dat Morpheus nu oud en te dik is om nog geloofwaardig te vechten.

 • Peter Janssens

  Ze hebben écht geen inspiratie meer in Hollywood. Allemaal remakes en vervolgen op oude films. Nog zo'n teken aan de wand van een tanende beschaving, net zoals de decadentie van het verafgoden van koks en beroemdheden die niets bijdragen behalve dat ze beroemd zijn.

 • erik ramaekers

  Enkel het origineel is een prima film de vervolgen zijn vreselijk.

 • Elke Claes

  De eerste was fantastisch, de tweede en derde vond ik al de moeite niet meer. Ik zal hem over 6 jaar wel zien op zes ofzo ;)

 • Febe Chapin

  Heel goed nieuws, uitmelkerij of niet. Ik heb net een week geleden alle 3 films herbekeken en ik merk telkens zaken op die ik niet eerder had opgemerkt. Het is een verwonderlijke film. Zolang de zelfde mensen het schrijven, ze mogen er nog 12 maken.