'The Loft' verdwijnt uit Amerikaanse zalen: "We hadden op meer gehoopt"

Erik Van Looy bij de première van 'The Loft' in Los Angeles.
PHOTO_NEWS Erik Van Looy bij de première van 'The Loft' in Los Angeles.
Het gaat niet goed met 'The Loft', de film van Erik Van Looy. De remake van 'Loft' staat helemaal onderaan de box office in de Verenigde Staten. "Het klopt dat de release in de VS tegenviel", aldus producent De Vijver Media aan De Standaard.

Terwijl het openingsweekend van 'Fifty Shades of Grey' 84 miljoen dollar opbracht, wist 'The Loft' het voorbije weekend slechts 190.000 dollar in het laatje te brengen. Een pak minder dan Van Looy en De Vijver Media gehoopt hadden.

Volledig financieel plaatje

De totale opbrengst van de film klokt nu na drie weken af op bijna 6 miljoen dollar. "Maar het is te vroeg om het volledig financieel plaatje te kunnen schetsen", klinkt het bij De Vijver Media.

De film verdwijnt nu stilaan uit de Amerikaanse filmzalen. Vorige week speelden meer dan 1.800 filmzalen 'The Loft' nog, nu zijn dat er nog 245. Maar woordvoerder Kristof Demasure koestert nog hoop: de film moet immers nog in Rusland en China in de filmzalen komen. Ook op de rechten voor televisie en dvd is het nog wachten. "Maar in de VS hadden we op meer gehoopt, dat is waar."

Amerikaanse critici lieten geen spaander heel van de film. "De recensies zijn zo over the top dat ik ze haast niet serieus kan nemen", zei Van Looy daarover in De Morgen.