'The Interview' geschrapt? 'Team America' uitverkocht op Amazon

Kim Jong-uns vader en voorganger, Kim Jong-il, moet het ontgelden in 'Team America: World Police'.
Team America Kim Jong-uns vader en voorganger, Kim Jong-il, moet het ontgelden in 'Team America: World Police'.
'The Interview' zullen we misschien nooit te zien krijgen, maar intussen gaat de populariteit van 'Team America', die andere Noord-Korea-kritische komedie, door het dak. Paramount kon nog net voorkomen dat Amerikaanse bioscopen de tien jaar oude satire massaal hervertoonden, maar op dvd verkoopt hij helemaal uit.

De poppenfilm 'Team America: World Police' werd in 2004 gemaakt door Trey Parker en Matt Stone, bekend van 'South Park'. In hun satirische komedie stak het Amerikaanse duo stevig de draak met de toenmalige Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il.

Nu Sony Pictures de release van 'The Interview' annuleerde na bedreigingen van de (mogelijk Noord-Koreaanse) hackers Guardians of Peace, grijpen Amerikaanse filmfanaten massaal terug naar 'Team America'. Vorige week kondigde een kleine bioscoop in Texas aan de komedie opnieuw te vertonen. Verschillende andere filmzalen volgden dat voorbeeld, maar productiehuis Paramount stak daar, uit vrees voor de hackers, een stokje voor.

9,9 op 10

De dvd-verkoop valt echter niet te stoppen: bij de webshop Amazon en de winkelketens Best Buy en Walmart is 'Team America' helemaal uitverkocht. 'The Interview' groeit intussen verder uit tot politiek symbool: hoewel de komedie bij de critici maar lauw onthaald werd, kreeg hij op de filmwebsite IMDB al van 42.000 mensen een beoordeling van 9,9 op 10.

Intussen hebben enkele onafhankelijke bioscopen in de staat Texas en de stad Atlanta aangekondigd 'The Interview' toch in het programma op te nemen. Sony heeft daar niets op tegen, en hoopt zelfs dat anderen het voorbeeld zullen volgen.

"We hebben nooit opgegeven om 'The Interview' vertoond te krijgen en we zij enthousiast dat onze film nu in een aantal theaters wordt vertoond op eerste kerstdag", verklaarde topman Michael Lynton. Het bedrijf blijft proberen de film op meer plaatsen vertoond te krijgen om de film "een zo groot mogelijk publiek te geven".

We hebben nooit opgegeven om 'The Interview' vertoond te krijgen

Michael Lynton, Sony Pictures