‘The Empire Strikes Back’ na decennia weer best bezochte film in Amerika

Star Wars
Star Wars Star Wars
‘Star Wars: The Empire Strikes Back’ voert na 23 jaar weer de bioscooplijst aan in Amerika. Dankzij de drive-in-bioscopen, die in trek zijn sinds de coronacrisis, brengt de film uit 1980 dit weekeinde naar schatting zo’n 400.000 tot 500.000 dollar (circa 353.000 tot 441.000 euro) op.

Het vijfde ‘Star Wars’-deel, en het tweede dat werd gemaakt, was in 1980 met een opbrengst van 547 miljoen dollar (zo’n 483 miljoen euro) de film die wereldwijd het meeste geld in het laatje bracht. In 1997 trok de film opnieuw veel mensen naar de bioscoop dankzij een heruitgave.

Dankzij de coronacrisis doen al enkele weken veel oude films het opvallend goed. Zo domineerden eind vorige maand de films ‘Jurassic Park’ en ‘Jaws’ van regisseur Steven Spielberg na decennia weer de Amerikaanse bioscooplijsten.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Robin De Clerck

  haha, schitterend.. film al zodanig veel gezien en nooit opgevallen :-)

 • Johannes Smikkelson

  De storm trooper die z'n hoofd stoot is TD-110. Die scene is trouwens uit Star Wars, niet uit The Empire Strikes Back

 • Bernd Vaes

  Straf. Die film heeft gewoonweg geen inhoud... Dan mag die nog een filmische klasse zijn, zonder degelijke inhoud is het kijken ernaar tijdsverlies.

 • Steven Van Westerloo

  Beste Geert, ik heb deze film wel 100 keer bekeken, maar dit was me nog niet opgevallen. Hilarisch!

 • Kevin Zwanenpoel

  Terecht, want algemeen aanvaard als beste film uit de Star Wars serie. Cinematografisch hoogstandje. Als je dit vergelijkt met die brol van Disney vanaf 2015 besef je weer hoe diep de franchise is weggezakt en hoe goed het ooit was.