‘Star Wars’-acteur John Boyega gaat samenwerken met Netflix

John Boyega
REUTERS John Boyega
John Boyega (27) en Netflix slaan de handen ineen. De ‘Star Wars’-acteur gaat met zijn eigen productiebedrijf niet-Engelstalige films ontwikkelen voor de streamingdienst, melden Amerikaanse media dinsdag.

Het door de Brits-Nigeriaanse acteur gestarte UpperRoom Productions richt zich voor Netflix specifiek op de West- en Oost-Afrikaanse markt. Het gaat om projecten die zijn gebaseerd op verhalen in en rond Afrikaanse landen.

Netflix wilde al langer een breder aanbod van originele content uit Afrika. Volgens de streamingdienst heeft Afrika een rijke geschiedenis wat betreft het vertellen van verhalen en is de samenwerking een mooie kans om “unieke Afrikaanse verhalen te delen met onze leden in Afrika en over de hele wereld”, aldus de vicepresident van buitenlandse films van Netflix.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.