‘Scream’-serie krijgt mogelijk een vijfde film

Courtney Cox in 'Scream'.
ap Courtney Cox in 'Scream'.
Producent Spyglass Media werkt aan een doorstart van de horrorserie ‘Scream’. Er zouden serieuze plannen zijn voor een vijfde bioscoopfilm.

De ‘Scream’-films spelen zich af in het fictieve plaatsje Woodsboro waar met regelmaat moorden worden gepleegd. De dader draagt een masker dat is geïnspireerd op het beroemde schilderij De Schreeuw van Edvard Munch. Vaste acteurs in de serie zijn Courteney Cox, Neve Campbell en David Arquette.

Met het eerste deel uit 1996 zorgde regisseur Wes Craven voor een flinke, nieuwe impuls voor het wat ingedutte horrorgenre. Er volgden vier vervolgen en een tv-serie, die tot nu toe drie seizoenen besloeg. De reeks leverde wereldwijd meer dan 600 miljoen dollar op; de films wonnen talloze prijzen.

MeToo-affaire

Regisseur Wes Craven had plannen voor een vijfde en zesde deel, maar overleed in 2015. Producent Harvey Weinstein meldde na de dood van Craven alsnog de serie te willen voortzetten, maar Weinstein moest al zijn werk stopzetten toen hij twee jaar geleden onder vuur kwam te liggen vanwege zijn seksuele wangedrag.

In 2019 meldden Amerikaanse media dat producent Jason Blum (Get out, Us) de ‘Scream’-reeks nieuw leven wilde inblazen. Het is onduidelijk of de doorstart waar Spyglass Media nu aan werkt een vervolg, een remake of een reboot is. Ook is onduidelijk of de vaste acteurs uit de eerste vier delen terugkeren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.