‘Scarface’-reboot in de maak door Coen Brothers

Scarface
Film USA 1986
Caption : Al Pacino (Tony Montana)
Credit : WDR/Universal
Country Name = WDR
Source: ARTE
ARTE Scarface Film USA 1986 Caption : Al Pacino (Tony Montana) Credit : WDR/Universal Country Name = WDR Source: ARTE
Een van de populairste gangsterfilms aller tijden wordt weer in een nieuw jasje gestoken. ‘Scarface’, waarin immigranten in Amerika centraal staan die belanden in de criminaliteit, is herschreven door de broers Joel en Ethan Coen. 

Het nieuwe verhaal is losjes gebaseerd op het leven van maffiabaas Al Capone en vindt dit keer in Los Angeles plaats. De originele ‘Scarface’ dateert uit 1932 en speelde zich af in Chicago. De regie is in handen van ‘Call Me By Your Name’-regisseur Luca Guadagnino. Dat meldt People.

De reboot uit 1983, die gefilmd werd in Miami, groeide uit tot een cultklassieker. Dat kwam met name door de glansrol die Al Pacino neerzette als gangsterbaas Tony Montana. Zijn oneliner ‘say hello to my my little friend!’ werd wereldberoemd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.