'Pride' wint publieksprijs Film Fest Gent

De Port of Ghent Publieksprijs van het afgelopen Film Fest Gent gaat dit jaar naar 'Pride' van Matthew Warchus. De Canvas publieksprijs is dan weer voor 'Il Capitale Umano' van Paolo Virzì. Dat meldt de organisatie.

'Pride' kreeg van het publiek een gemiddelde score van 4,74 op 5. Het verhaal, gebaseerd op waargebeurde feiten, belicht het onverwachte en onwaarschijnlijke bondgenootschap tussen stakende mijnwerkers uit Wales en een groepje homoactivisten in het Thatcher-tijdperk. De Port of Ghent publieksprijs is goed voor een distributiepremie van 5.000 euro en een mediacampagne ter waarde van 11.500 euro. De film is vanaf 5 oktober te zien in de zalen.

Het VRT-net Canvas koos uit het festivalprogramma een reeks films die aansluiten bij waar de zender voor staat. 'Il Capitale Umano' van Paolo Virzì, een thriller die de klassenmaatschappij in Noord-Italië kritisch belicht, kreeg daarbij de hoogste waardering van het publiek. Canvas zal de film aankopen en uitzenden. Vanaf 21 januari 2015 is de prent ook in de Belgische zalen te zien.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Raphaël Crombez' kortfilm 'Perdition County' aan de haal gaat met de ACE Image Factory Publieksprijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm.

Film Fest Gent toonde vrijdagavond de slotfilm 'Birdman'; zaterdagavond werden de World Soundtrack Awards uitgereikt. De 42ste editie van het Film Fest Gent vindt plaats van 13 tot 24 oktober 2015.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels