‘Paddington 2' blijft best gerecenseerde film ooit

AP
De familiefilm ‘Paddington 2' is nog steeds de best gerecenseerde film ooit. Dat melden buitenlandse media op basis van de gegevens van de gezaghebbende Amerikaanse website Rottentomatoes.com.

Op de site, die kritieken verzamelt van grote Engelstalige media, heeft het vervolg op de Britse film over het lieve beertje na 214 recensies nog steeds alleen maar positieve kritieken ontvangen. Hiermee laat Paddington klassiekers als ‘Toy Story 2', ‘Citizen Kane’ of ‘The Godfather’ achter zich.

In het tweede deel wordt het beertje het slachtoffer van de criminele acteur Phoenix Buchanan (Hugh Grant). Deze laat Paddington opdraaien voor een diefstal van een boek waarin aanwijzingen staan voor een geheime schat die ergens in Londen verborgen is. De familie Brown, waar Paddington in het eerste deel onderdak vindt, moet alles in het werk stellen om de onschuld van de beer te bewijzen.

Oscarnominaties

Diverse recensenten hebben er de afgelopen weken voor gepleit dat Paddington een goede kandidaat zou zijn voor diverse Oscarnominaties. Over het algemeen laat de Academy, de organisatie die de Oscars uitdeelt, familiefilms links liggen. De critici zijn lovend over de manier waarop regisseur Paul King een ingenieus scenario weet te combineren met liefdevolle personages, wonderschone speciale effecten en ouderwetse slapstick.

De film wordt geprezen als “een waardevolle uitzondering in een wereld waarin cynisch en sarcasme hoogtij vieren”, stelt een van de recensenten. “’Paddington 2' is de ‘Godfather 2' van de berenfilms: een vervolg dat het al superieure origineel overtreft”. Ook Hugh Grant krijgt veel lof voor de zelfspot en het plezier waarmee hij de rol van de verwaande acteur invult. ‘Paddington 2' is in Vlaanderen onder meer te zien via iTunes.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dominique Cox

    Echt schattig en voor alle leeftijden.