'Ocean's 11' wordt 'Ocean's 8' met alleen maar vrouwen

photo news
Hollywood stond op zijn kop toen de cast van 'Ocean's Eight' gisteren bekend werd gemaakt. In de remake van de legendarische 'Ocean's Eleven'-film uit 2001 - toen met Brad Pitt, George Clooney en Matt Damon - zullen enkel vrouwen aantreden. Net als 15 jaar geleden gaat het om een reeks grote namen: Sandra Bullock in de vrouwelijke versie van Danny Ocean, Rihanna, Cate Blanchett en Anne Hathaway.

"'Ocean's Eleven' met vrouwen wordt 'Ocean's Eight', omdat acht vrouwen nu eenmaal voldoende zijn om het werk van elf mannen te doen", klonk het op sociale media. De grappen en grollen waren niet van de lucht toen bekendgemaakt werd wie er te zien zou zijn in de all female remake van 'Ocean's Eleven'. Maar de film zelf is heus geen grap. Vanaf dit najaar wordt er in New York gefilmd. Met Steven Soderbergh, de regisseur van toen, als producer, en Gary Ross - bekend van 'The Hunger Games' - als regisseur. Het verhaal blijft ongeveer hetzelfde. Deze keer treedt Sandra Bullock aan als de vrouwelijke Danny Ocean, een rol die haar goeie vriend George Clooney vertolkte. Net als hij wil ze enkele professionals rond zich verzamelen om een tot de verbeelding sprekende oplichtingszaak op touw te zetten.

Criminele bende

De topcast van 'Ocean's Eleven' wordt nog steeds als een van de meest legendarische ooit beschouwd. De acht criminele collega's van 'Daniella' Ocean, zoals we het nieuwe hoofdpersonage voor het gemak even zullen noemen, zijn dan ook van goede komaf. Intussen raakte bekend dat zowel Rihanna en Cate Blanchett - getipt voor de rol die Brad Pitt speelde - als Anne Hathaway de cast zullen versterken. Daarnaast zullen ook Helena Bonham Carter, Mindy Kaling en rapster Awkwafina aantreden.


Wie de laatste twee plekjes zullen innemen van de negenkoppige cast van 'Ocean's Eight' is nog niet bekend. Julia Roberts, die in de originele film te zien was als het lief van Danny, zou gevraagd zijn. En ook Jennifer Lawrence - ster in 'The Hunger Games' - bleek in de running, maar zij kan zich niet vrijmaken. Voor Rihanna is het na een aantal kleinere rolletjes haar eerste echte blockbuster.


Wat we van dit nieuwe paradepaardje mogen verwachten? "De toon van de remake blijft dezelfde als die van de originele films. Ik heb een heel andere stijl van filmen, maar ik hield erg van die 'tongue in cheek'-vibe van Soderbergh. Wij zijn ook goeie vrienden, anders was dit er nooit van gekomen. Steve had het ook nooit gewild zonder mij", licht Gary Ross toe.

Cameo van Clooney

Van de 'Ocean's'-films werden er in totaal drie gemaakt: 'Eleven', 'Twelve' en 'Thirteen'. En het ziet ernaar uit dat 'Ocean's Eight' - die in 2017 in de zalen verwacht wordt - een soort remake meets follow-upverhaal wordt.


Clooney en co zouden al cameo's of gastrollen overwegen. George - die voor 'Eight' ook producer is - was overigens niet de eerste om Danny Ocean te spelen. In 1960 werd de film al eens uitgebracht met Frank Sinatra in de hoofdrol.


Remakes met vrouwen in de hoofdrollen die eerder door mannen werden vertolkt: het begint op een trend te lijken in Hollywood. Zo is er de nieuwe 'Ghostbusters' met Melissa McCarthy en drie andere vrouwelijke spokenjagers, die nu uit is. Vice versa gebeurt het trouwens ook al. Channing Tatum zal bijvoorbeeld een mannelijke zeemeermin spelen in een remake van 'Splash'. 'Ocean's Eight' is wel de eerste film met blockbusterallures en een échte sterrencast.