'Noordzee, Texas' Beste Film op holebi-festival in Miami

UNKNOWN
'Noordzee, Texas', het speelfilmdebuut van Bavo Defurne, behaalde dit weekend zijn vijfde internationale bekroning op het Miami Gay & Lesbian Film Festival. De film, die als slotattractie stond geprogrammeerd, werd bekroond met de HBO Juryprijs voor Beste Speelfilm.

Recent mocht de film nog het Pink Apple Filmfestival in Zürich openen in aanloop naar de Duitse release op 10 mei. Eerder werd de film al uitgebracht in Groot-Brittannië en Nederland. In de nazomer staat de Amerikaanse release gepland.

De film won o.a. de Silver Zenith op het Wereldfilmfestival van Montréal, de Alice in the City Grote Prijs op het Internationaal Filmfestival van Rome en de Prijs voor Beste Regiedebuut in Kaapstad. Recent mochten regisseur Bavo Defurne en zijn ploeg ook het London Gay & Lesbian Film Festival afsluiten, de film had er zijn Britse première met een galascreening als slotfilm van het festival. Aan de HBO Juryprijs in Miami is ook een bedrag van 1.500 dollar verbonden.

'Noordzee, Texas', een adaptatie van het boek 'Nooit gaat dit over' van André Sollie, gaat over Pim die eind jaren '60 opgroeit in een kustdorpje. Als puber droomt hij van zijn stoere buurjongen, zijn motorheld. Maar Gino is niet zo'n dromer. Of toch? In de hoofdrollen zien we o.a. Jelle Florizoone, Mathias Vergels en Eva van der Gucht.

Bij ons is de film ondertussen op DVD verkrijgbaar, vanaf 1 juni wordt de film ook in de Telenet VOD catalogus opgenomen.