‘Midsommar’ is zo eng dat zelfs cast sprakeloos achterblijft: “Het is echt f*cking heftig”

A24
Ari Aster, de regisseur van ‘Hereditary’ - die de engste film van 2018 genoemd werd - is terug met een nieuw project om ons de stuipen op het lijf te jagen. ‘Midsommar’ gaat over een vreemd Zweeds festival dat op het eerste zicht erg vrolijk lijkt, maar bij nader inzien vreselijk duister is. Hoewel de acteurs zelf in de film meespeelden, waren ook zij compleet van slag toen ze de film voor het eerst volledig te zien kregen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

“Het is heftig. Echt fucking heftig”, zegt hoofdrolspeler Jack Reynor. “We hebben allemaal goed gelachen met de zwarte humor in de eerste twee acts van de film, maar tijdens de finale en de eindgeneriek was het gewoon muisstil. In plaats van elkaar te feliciteren of bejubelen, zaten we allemaal met ons hoofd in onze handen. Zeker tien minuten lang werd er geen woord meer gezegd.”

“De film is moeilijk om te verteren” gaat Jack verder. “Er is veel om te ontvouwen, maar zo’n projecten zijn het waard. Ik ben niet meer zo ontsteld geweest sinds ik de film ‘In the Realm of the Senses’ heb bekeken. Ook daar moest ik van bekomen, en dat was nu niet anders. Het voelt zo zwaar. Al is het is natuurlijk net de bedoeling van de maker om zo’n gevoel op te roepen.”

Gewelddadig

In ‘Midsommar’ bezoekt een groepje vrienden een geïsoleerd Zweeds dorpje. Het hoogtepunt van de trip moet het traditionele Midzomerfestival worden. De toeristen worden door de dorpelingen met open armen ontvangen. Maar de ogenschijnlijke, idyllische festiviteiten gaan al snel over in een steeds gewelddadiger tafereel waarbij het maar de vraag is of de tieners het einde van de zonnige nacht zullen halen. 

‘Midsommar’ speelt vanaf vandaag in de bioscopen.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • John Bruggeman

  Midsommar is gewoon een archislechte film, minder dan ongeloofwaardig, geen suspens en voorspelbaar, sorry...

 • Tjorven Kruts

  Dank u Thomas Miller! Hereditary is een zeer goede horrorfilm, maar je moest wel de mediaknop omdraaien. Ik vrees dat de anderen hier op dit forum, of de film niet gezien hebben, of niet van het genre houden en zich dus niet kunnen inleven in deze film. Ik ga dus zeker naar Midsommar gaan kijken en snel!

 • Jos Vervoort

  Hype hype hype en achteraf is het van "meh, niets speciaals", zoals Hereditary dus.

 • Ronald van rompaey

  Ik denk ook dat dit op niks gaat trekken net zoals hereditary was belachelijk zwak.

 • Hermans Steven

  Dat zeggen ze altijd als er een nieuwe horrorfilm uit is. Iedereen weet dat het alleen maar marketingpraat is...