'Mamma Mia! 2' in première in Brussel

Anna en Jan Verheyen.
Dieter Bacquaert Anna en Jan Verheyen.
Vanavond vond in Brussel de Belgische première plaats van 'Mamma Mia! Here We Go Again'. De feelgoodfilm boordevol ABBA-hits trok ook enkele bekende Vlamingen naar de bioscoop. Zo liepen onder anderen Jan Verheyen, Celien Deloof en Elindo Avastia over de rode loper.

Net als in de eerste musicalfilm speelt het verhaal zich af op een Grieks eiland met liedjes van ABBA. En dus kwamen enkele bekende fans van de Zweedse popsensatie maar al te graag een kijkje nemen én zaten ze stiekem mee te zingen in de bioscoopzaal. 

De film, een vervolg op de kaskraker uit 2008, keert terug in de tijd en laat het leven van de jonge Donna Sheridan (Meryl Streep) zien. Er wordt teruggeblikt op haar liefdesleven, maar het verhaal speelt zich ook af in het heden. Haar dochter Sophie (Amanda Seyfried) is inmiddels zwanger en haalt samen met vriendinnen van de inmiddels overleden Donna herinneringen op uit het verleden.

Hoofdrolspelers Amanda Seyfried, Meryl Streep, Colin Firth, Pierce Brosnan en Christine Baranski keren voor het tweede deel terug op het witte doek. De hoofdrollen van de personages in hun jongere jaren worden gespeeld door onder anderen Lily James, Jeremy Irvine, Hugh Skinner en Josh Dylan. Een opvallende verschijning in de feelgoodfilm is Cher. Zij speelt de oma van Sophie. De zangeres heeft weliswaar een kleine, maar zeer opvallende rol.

Celien Deloof en haar echtgenoot Nico.
Dieter Bacquaert Celien Deloof en haar echtgenoot Nico.
Elindo Avastia (Ghost Rockers) en Iris.
Dieter Bacquaert Elindo Avastia (Ghost Rockers) en Iris.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.