'La Tête haute' van Emmanuelle Bercot opent filmfestival Cannes

Emmanuelle Bercot.
AP Emmanuelle Bercot.
Het filmfestival van Cannes opent voor de tweede keer in de geschiedenis met een film van een vrouwelijke regisseur. Het is de film 'La Tête haute' (Het hoofd omhoog) van de Franse regisseur Emmanuelle Bercot, zo heeft de organisatie maandag laten weten. Het festival in de Zuid-Franse plaats wordt in mei voor de 68e keer gehouden. In 1987 opende het festival met de film 'A man in love' van regisseuse Diane Kurys.

De film is op 13 mei te zien. Hij gaat over Malony, een jonge crimineel, die van kind tot volwassene opgroeit. Een kinderrechter en een maatschappelijk werker proberen hem te redden. De hoofdrol wordt gespeeld door Rod Paradot. Verder zijn in de film onder anderen Catherine Deneuve, Benoît Magimel en Sara Forestier te zien. De film is in drie Franse regio's opgenomen.

Vorig jaar werd het festival geopend met de film Grace of Monaco, over de filmster Grace Kelly, die prines Gracia van Monaco werd. Nicole Kidman speelde de hoofdrol.

Bercot is niet alleen regisseur, maar ook scenarioschrijver en actrice. Zij maakte onder meer het humoristische drama Elle s'en va (2013), waarin Deneuve de hoofdrol vertolkt van een restauranthoudster van begin zestig die beseft dat haar leven heel anders is gelopen dan ze had gewild. Ze laat het restaurant voor wat het is en stapt in haar auto voor een reis door Frankrijk.

Donderdag wordt bekend, welke films voor de strijd om de Gouden Palm zijn geselecteerd. De jury staat dit jaar onder leiding van de Amerikaanse regisseurs en broers Joel en Ethan Coen. Vorig jaar ging de hoogste prijs van het festival naar de film Winter Sleep van de Turkse regisseur Nuri Bilge Ceylan.

Catherine Deneuve.
AFP Catherine Deneuve.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.