‘Jungle Cruise’ levert Dwayne Johnson dubbel zoveel op als tegenspeelster Emily Blunt

Dwayne Johnson en Emily Blunt spelen samen in 'Jungle Cruise'.
EPA/Photo News Dwayne Johnson en Emily Blunt spelen samen in 'Jungle Cruise'.
Dwayne ‘The Rock’ Johnson (46) zal dankzij de Disneyprent ‘Jungle Cruise’ dubbel zoveel verdienen als zijn tegenspeelster, Emily Blunt (36), die momenteel te zien is in ‘Mary Poppins Returns’. 

Johnson zou 22 miljoen dollar (19 miljoen euro) verdienen, terwijl Emily ‘maar’ met 9 miljoen dollar (8 miljoen euro) naar huis gaat. Hoewel Dwayne momenteel de tweede meest betaalde acteur uit Hollywood is, na ‘James Bond’-acteur Daniel Craig, is die loonkloof verrassend. 

Golden Globe

Emily is zelf immers geen vreemde in het vak. Momenteel scheert ze hoge toppen als Mary Poppins, ook in een Disneyfilm. Die heeft wereldwijd al 83 miljoen dollar (72 miljoen euro) opgebracht. Blunt ontving ook al een Golden Globe nominatie voor haar acteerprestatie. De kans is groot dat daar volgende maand nog een Oscarnominatie bijkomt. 

Hoewel de loonkloof tussen de acteurs onderling niet voor problemen zorgde, vinden critici het zorgwekkend dat vrouwelijke hoofdrollen nog steeds niet evenveel worden betaald als hun mannelijke tegenspelers. 

Geen unicum

Het is niet de eerste keer dat een acteur veel meer verdient dan een actrice. In 2015 schreef Jennifer Lawrence een open brief over de gigantische loonkloof in Hollywood. 

In 2016 kwam Mark Wahlberg in opspraak omdat hij voor ‘All The Money In The World’ enorm veel meer verdiende dan zijn co-actrice Michelle Williams. Waar hij 1,5 miljoen kreeg om bepaalde scènes opnieuw op te nemen na het ontslag van Kevin Spacey, werd Michelle helemaal niets betaald voor de heropnames. Omwille van de controverse doneerde Wahlberg zijn 1,5 miljoen aan het goede doel. 

In mei dit jaar nam de Britse ‘Dr. Strange’-acteur Benedict Cumberbatch een drastische beslissing: om de loonkloof tegen te gaan weigert hij nog deel te nemen aan films waarin zijn vrouwelijke tegenspeelsters minder betaald worden dan hij. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jurgen Van Den Bergh

    Vraag aan 100 mensen op straat wie Emily Blunt is en wie The Rock is. Hollywood producenten kijken naar naambekendheid, revenue. Hoeveel kost die film om te maken en wie kunnen we vragen waarvan we zeker zijn dat die de film winst zal laten maken. The Rock lokt het volk naar de zalen, daarom is hij de grootverdiener en niet de met afstand veel minder bekende Emily Blunt. De loonkloof is hier dus doodnormaal.

  • Johannes Smikkelson

    Iedereen kent Dwayne "The Rock" Johnson. Wie is Emily Blunt? DAAROM verdient hij meer. Mensen zoeken altijd naar seksisme of racisme als motief...

  • Alex Wellens

    Met alle respect voor mevr. Blunt, maar dat vind ik wel normaal en dat heeft niets te maken met sexe maar met dollars aan de kassa