"James Bond zal nooit een vrouw zijn"

AP
De rol van de Britse geheim agent 007 zal nooit vertolkt worden door een vrouw. De optie van een toekomstige vrouwelijke hoofdrol in de Bondserie wijst filmproducent Barbara Broccoli resoluut van de hand in een interview met The Guardian.

Broccoli, hoofd van EON Productions dat de James Bondfilms sinds jaar en dag produceert, zegt dat Bond altijd man zal blijven. "Hij is een mannelijk personage. Hij was als een man geschreven en ik denk dat hij waarschijnlijk altijd een man zal blijven."

"En dat is prima", vervolgt ze. "We hoeven geen mannelijke personages in vrouwen te veranderen. Laten we gewoon meer vrouwelijke personages verzinnen en het verhaal aanpassen aan die vrouwelijke personages", aldus de 58-jarige Broccoli.

Ze geeft aan dat de wereldberoemde geheim agent met zijn tijd is meegegaan. De films "zijn veel actueler geworden in de manier waarop tegen vrouwen wordt aangekeken". Wel zegt Broccoli dat ze het leuk zou vinden als ooit een vrouw een Bondfilm gaat regisseren. Maar tegelijk geeft ze aan dat James Bond in de jaren '50 is geschreven en dat een deel van zijn DNA nooit zal veranderen.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Neen, want dan noemt ze Jane Bond. Maar het zou wel cool zijn, want de Bond films zijn allemaal super goed!

 • Koen Bouciqué

  T'zou er nog aan ontbreken. Hallo zeg.

 • Eric De landtsheer

  Genderneutraal dan?

 • Peter Teirlynck

  Janette Bond?

 • Freddie Lamers

  Bond ...een personage dat uit gemolken is tot op het bot. Ze hadden er na Roger Moore mee moeten stoppen.