‘Holmes & Watson’ krijgt zeldzame 0% rating op Rotten Tomatoes

Will Ferrell en John C. Reilly in 'Holmes & Watson'.
Sony Pictures Will Ferrell en John C. Reilly in 'Holmes & Watson'.
De nieuwe komedie van Will Ferrell en John C. Reilly scoort noch bij critici noch bij kijkers, zo blijkt uit de ratings op filmsite Rotten Tomatoes.

Rotten Tomatoes vergelijkt de gemiddelde score van filmcritici met die van bioscoopgangers. In het geval van ‘Holmes & Watson’ blijkt geen één van die resultaten lovend te zijn. 

De film gebaseerd op de verhalen van Sir Arthur Conan Doyle behaalde slecht een score van 0% tijdens de eerste 24 uur na de release van deze maand, en steeg sindsdien tot een magere 6%. Dat is uitzonderlijk laag. 

De internationale pers spreek over “een flop over de hele lijn”. Vooral The Hollywood Reporter was vernietigend, en noemde de prent een “zielige, tweederangs parodie op het origineel”. Rolling Stone noemt de film “pijnlijk niet grappig” en gaat nog een stapje verder: “We zijn er niet zeker van of deze film wel legaal een komedie genoemd mag worden”. 

Daarmee grijpt ‘Holmes & Watson’ naast wat eigenlijk een gouden formule had moeten zijn. De avonturen van Sherlock Holmes en Dr. Watson werden al verschillende keren succesvol herwerkt tot films en series. Denk maar aan de hype rond ‘Sherlock’ op BBC, het Amerikaanse ‘Elementary’ en de ‘Sherlock Holmes’-films van Guy Ritchie. 

 1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick morel

    David Suchet was ook de enig echte Poirot, de rest staat in zijn schaduw.