'Hasta la vista' wint publieksprijs op Tsjechisch filmfestival

De cast van 'Hasta la vista'.
photo news De cast van 'Hasta la vista'.
De Belgische film 'Hasta la vista' heeft de publieksprijs gewonnen op het 47ste internationaal filmfestival van Karlovy Vary in Tsjechië.

De Belgische regisseur Geoffrey Enthoven klopte internationaal gerenommeerde collega's als Ken Loach (met de film 'The Angels' Share') en Thomas Vinterberg ('Jagten'), die respectievelijk op de tweede en derde plaats eindigden.

Eerder had het Amerikaanse entertainmentvakblad Variety Geoffrey Enthoven al op een lijst van tien "te volgen" Europese regisseurs voor het Tsjechische filmfestival gezet. Het is nog maar de derde keer dat een Vlaamse regisseur doorbreekt tot het lijstje van tien Europese filmtalenten, aldus VAF.

'Hasta la vista' vertelt het verhaal van drie jonge gasten die houden van wijn en vrouwen. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om eindelijk van de grond te gaan. Niets zal hen daarbij tegenhouden, zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is.

De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schryver, Tom Audenaert en Isabelle De Hertogh.

Kristallen bol
De Kristallen Bol, hoofdprijs van het belangrijkste filmfestival van Midden-Europa, en een cheque van 25.000 dollar gingen naar de Noorse film 'Mer eller mindre mann' ('The Almost Man'), het langspeelfilmdebuut van regisseur Martin Lund. Centraal in Lunds film staat de dertiger Henrik, die zich vastklampt aan de illusie van een onbezorgde, eeuwigdurende jeugd hoewel hij op het punt staat voor het eerst vader te worden. Volgens het juryrapport is de prent "een met bitterheid doordrenkte psychologische studie".

Ook actrices Susan Sarandon en Helen Mirren vielen in de prijzen. Zij kregen elk een Kristallen Bol voor buitengewone verdiensten voor de internationale cimema.

Bekijk hieronder de trailer van 'Hasta la vista'.

UNKNOWN