‘Grease’ krijgt een spin-off en een prequel

ANP Kippa
Streamingdienst HBO werkt aan een nieuwe spin-off-serie gebaseerd op de hitfilm ‘Grease’ uit 1978. Dat meldt The Hollywood Reporter. Eerder werd al aangekondigd dat er ook een bioscoop-prequel in de maak is, die vertelt het verhaal vóór de film met John Travolta en Olivia Newton-John.

‘Grease’ vertelt over Sandy en Danny, die elkaar op vakantie ontmoeten en verliefd worden. Als Sandy verhuist en op dezelfde school als Danny belandt, blijkt hij een heel andere jongen dan hij in de zomermaanden leek te zijn. Het tweetal gaat in het origineel naar de school Rydell High, dat zal ook de titel van de nieuwe serie worden.

Sommige personages uit de film zullen ook in Rydell High terugkeren. De muzikale serie speelt zich af in de jaren vijftig, maar zal ook serieuze moderne tienerthema's als groepsdruk, puberteit in het puriteinse Amerika en 'coming of age' aansnijden. Het is nog niet bekend wie de serie gaat schrijven, wie de hoofdrollen gaan spelen of wanneer Rydell High te zien zal zijn. Eerder maakte de producent van ‘Rydell High’ al een veelgeprezen registratie van een theaterconcert van de 'oude' ‘Grease’.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.