‘Gladiator 2' is in de maak

Regisseur Ridley Scott heeft de eerste hand gelegd aan het vervolg van de succesvolle film ‘Gladiator’. Dat meldt Deadline. 'Gladiator 2' draait om Lucius Verus, de kleinzoon van de Romeinse keizer Marcus Aurelius.

Het eerste deel, waarin Russel Crowe de hoofdrol speelde, kwam bijna twintig jaar geleden uit. De film ging over de Romeinse generaal Maximus (Crowe), die door Commodus (Joaquin Phoenix), de kwaadaardige zoon van de keizer, werd verraden en verkocht werd als gladiator. Maximus' familie werd vermoord en Commodus greep na de dood van zijn vader de macht. Maximus werkte zich daarom op als gladiator om zijn familie te wreken en Commodus te doden.

De film werd genomineerd voor elf Oscars en won er uiteindelijk vijf, waaronder die voor Beste Film en Beste Acteur. Filmstudio Paramount gaat volgens bronnen het vervolg maken. Universal heeft de optie om het project mede te financieren.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dominique Meunier

  Fantastische film , ben benieuwd naar het vervolg .

 • MAERTEN RIJPSTRA

  Gladiator kun je nu al een klassieker noemen. De film verveeld nooit ook al zie je hem twintig keer. Het vervolg zal van uitstekende kwaliteit moeten zijn want het publiek accepteert geen vervolg die in de schaduw komt te staan en zal dus aan minimaal dezelfde eisen moeten voldoen. Ben zeer benieuwd wat de schrijvers op papier zetten en hoe deze uitgewerkt zullen worden.

 • stefan crama

  Er zijn van die films waarop gewoon geen vervolg of remake te doen zijn wegens te goed van de originele versie. Geef gewoon een andere naam aan die film, veel beter.

 • Guy Boodts

  Prachtig

 • Edmond Dantès

  Schoenaerts in de hoofdrol?