'Get Out'-regisseur wil remake van 'Candyman' maken

Candyman
ANP Kippa Candyman
Regisseur Jordan Peele, die vorige jaar doorbrak met de hit 'Get Out', wil een remake maken van de horrorklassieker 'Candyman'. Dat melden diverse Amerikaanse horrorsites.

'Candyman' is een van de bekendste boeken van schrijver Clive Barker. De roman vertelt over de geest van een donkere kunstenaar die eind negentiende eeuw werd afgeslacht omdat hij een blank meisje zwanger had gemaakt. Zijn hand werd afgehakt en hij werd doodgestoken door duizenden bijen.

Het verhaal werd eerder verfilmd in 1992 met acteur Tony Todd in de hoofdrol. 'Get Out' ging over een zwarte tiener die voor het eerst op bezoek gaat bij zijn blanke schoonouders. Vanaf het eerste moment voelt hij dat er iets mis is. De film kreeg vier Oscarnominaties, waarvan er eentje (beste scenario) werd verzilverd.

Peele produceerde ook BlacKkKlansman, de film van Spike Lee die momenteel volle zalen trekt in de Nederlandse bioscopen. De komedie vertelt het waargebeurde verhaal van een donkere FBI-agent die in de jaren zeventig wist te infiltreren bij de Ku Klux Klan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.