'Game of Thrones’-makers zetten zich aan nieuwe ‘Star Wars’-film

David Benioff en D.B. Weiss.
REUTERS David Benioff en D.B. Weiss.
Nu de opnames van ‘Game of Thrones’ er opzitten en de finale van de reeks aanstaande zondag op antenne gaat, hebben makers David Benioff and D.B. Weiss de handen vrij voor andere projecten. In 2022 verschijnt hun eerste Star Wars-film, zo deelt Disney-CEO Bob Iger vandaag mee.

In december van dit jaar komt er met ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ een einde aan de Skywalker-saga, maar dat betekent niet dat er ook een eind gebreid wordt aan ‘Star Wars’. In december 2022, 2024 en 2026 zullen er immers nieuwe Star Wars-films uitkomen, zo deelde de Walt Disney Company vorige week al mee. Volgens Disney zullen de drie nieuwe films een verhaal vertellen dat losstaat van het verhaal van Luke Skywalker.

CEO Bob Iger bevestigde vandaag tijdens een conferentie voor investeerders dat David Benioff en D.B. Weiss, de showrunners van de middeleeuwse fantasyreeks ‘Game of Thrones’, de film van 2022 voor hun rekening zullen nemen.

Daarnaast maakte het bedrijf ook bekend dat er nog een andere ‘Star Wars’-trilogie in de maak is. Daaraan werkt regisseur Rian Johnson, die ook ‘Star Wars: The Last Jedi’ maakte. Disney deelde niet mee wanneer deze films in de zalen zullen verschijnen.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Esther Andries

    Als ze even lui zijn met de Star Wars film als met het laatste GoT seizoen, dan gaat dat gene vette zijn. Laatste 3 in de saga en Solo zijn sowieso vreselijk. Enkel Rogue One was te pruimen.

  • Ronald Deneve

    Hopelijk is het beter geschreven dan het laatste seizoen of game of Thrones ! Die helemaal op niets trekt...

  • Christophe Braem

    Moeten we nu blij zijn? Een trilogie door iemand die al de slechtste Star Wars film heeft gemaakt. En ook één door de gene die GoT hebben verpest.