'Game of Thrones'-makers werken aan nieuwe 'Star Wars'-serie

David Benioff en D.B. Weiss
AFP David Benioff en D.B. Weiss
'Game of Thrones'-makers David Benioff en D.B. Weiss gaan samen een nieuwe 'Star Wars'-filmserie maken. De nieuwe reeks moet opnieuw een trilogie worden.

De films staan los van de originele 'Skywalker'-saga die in 1977 begon met A New Hope en volgend jaar eindigt bij het nog titelloze Episode IX. Ook staat de nieuw trilogie los van de in december aangekondigde driedelige reeks die 'The Last Jedi'-regisseur Rian Johnson gaat maken. Releasedatums zijn nog niet bekendgemaakt.

"David en Dan zijn een van de beste verhalenvertellers van onze tijd", zegt Kathleen Kennedy van Lucasfilm. Ze roemt het duo om de rijke mythologische verhalen en complexe karakters.

Benioff en Weiss gaan na de seizoensfinale van 'Game of Thrones' aan de slag. De twee hebben altijd van deze kans gedroomd, zo laten ze weten. "We voelen ons vereerd, zijn een beetje bang voor de enorme verantwoordelijkheid en hebben ontzettend veel zin om aan het werk te gaan na het laatste seizoen van 'Game of Thrones'."
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Verstraeten Dirk

    Dune is van 1984 Star Wars van 1977 hoe kan je daar dan een afkooksel van maken???? Denk na voor je iets schrijft!!!!

  • Mike Bemelmans

    Wow, yes! Beste nieuws van de dag!

  • Eida Lam

    Star Wars is altijd al een flauw afkooksel van Dune geweest, dat heeft George Lucas overigens zelf ooit toegegeven dat hij de meeste inspiratie voor SW van Dune heeft geleend. En de laatste editie SW ben ik zelfs niet gaan kijken vanwege de slinkse sluikse politieke propaganda. Ik hoorde overlaatst wel dat er een remake van Dune komt, dat interesseert me veel meer.