'Fifty Shades of ... Buscemi? Gay? Lego?': De beste parodieën

Still uit het YouTubefilmpje 'Fifty Shades of Buscemi'.
YouTube Still uit het YouTubefilmpje 'Fifty Shades of Buscemi'.
Er wordt al maanden over gesproken, maar het is eindelijk zo ver: 'Fifty Shades of Grey' gaat vandaag in première in de Belgische filmzalen. De film, gebaseerd op de gelijknamige erotische thriller van E. L. James, kan alvast op een grote aanhang rekenen, maar de laatste maanden werd er ook al heel wat afgelachen met de 'Fifty Shades'-reeks. Enkele hilarische parodieën op een rij.

1. 'Fifty Shades of Buscemi'

Wie eigenlijk de hoofdrol van Mr. Christian Grey had moeten krijgen? Steve Buscemi uiteraard. En zo werd 'Fifty Shades of Buscemi' geboren.

2. 'Fifty Shades of Gay'

Hoe zou 'Fifty Shades of Grey' eruit gezien hebben, mochten de hoofdpersonages twee vrouwen geweest zijn? Lich verschillend, zo blijkt.

3. 'Fifty Sheds of Grey'

Omdat 'Fifty Shades of Grey' voornamelijk een vrouwelijk doelpubliek beoogt, moest er ook wel een variant komen voor mannen. En zo werd 'Fifty Sheds of Grey' geboren, een hilarisch boek met bijhorende Twitteraccount.

4. 'Fifty Shades of Yellow'

"Mr. Squarepants will see you now." Heerlijk mopje dat de 'SpongeBob Movie' op zijn Twitteraccount postte.

5. 'Fifty Shades of Lego'

Wat krijg je als je 'Fifty Shades of Grey' en 'The Lego Movie' kruisbestuift? Een hilarische filmtrailer alleszins, met onhandig wiebelende Lego-poppetjes in de hoofdrol.

6. Ellen DeGeneres als hoofdrolspeelster in 'Fifty Shades of Grey'

"Niet Dakota Johnson, maar ik kreeg de hoofdrol in 'Fifty Shades of Grey'", zo stelde Ellen DeGeneres in haar tv-show 'The Ellen Show' in november. En haar publiek kreeg dan ook een exclusieve trailer van de film te zien.

7. 'Fifty Shades of Gran'

Voor wie zich toch een beetje te oud voelt voor Mr. Christian Grey, is er ook 'Fifty Shades of Gran', "erotica for the over 80s".

8. Saturday Night Live houdt audities

Hoe de screentests van Hollywood's finest eruit moeten gezien hebben, vroeg de satirische tv-show 'Saturday Night Live' zich af. Wat volgt is een reeks hilarische vertolkingen van onder andere Seth Rogen, Kirsten Stewart, Jane Lynch en Christoph Waltz.