‘FC De Kampioenen: Viva Boma’ populairder dan alle andere Vlaamse films samen

'Viva Boma'.
VRT 'Viva Boma'.
‘FC De Kampioenen: Viva Boma’, de nieuwste film van de Kampioenen blijft door de Vlaamse cinema’s razen. De film van Jan Verheyen zal morgen al de kaap van 400.000 kijkers ronden en het daarmee beter doen dan alle andere Vlaamse films die in 2019 samen zijn uitgebracht. 

‘In de statistieken zal ‘Viva Boma’ voor 2019 zo’n 325.000 kijkers gehaald hebben. En nu al zit de film aan 400.000 fans. Daarmee zit de nieuwste Kampioenenfilm in de succeslijn van de vorige films. Als dat succes zo blijft doorlopen zou het wel eens kunnen dat Viva Boma’ ook in 2020 hoog in de lijst van best scorende films zal eindigen’, aldus Kampioenen-regisseur Jan Verheyen.

Naast de klassieke Kampioenen-bezoekers, ouder met kinderen en grootouders met kleinkinderen, blijken ook heel veel tieners naar ‘Viva Boma’ te komen. ‘Dat is inderdaad heel erg opvallend. Als de Kampioenen nog eventjes doorgaan dan komen ze in de galerij van evergreens als Gaston & Leo en Will Tura’, lacht Verheyen. ‘De reden van het succes? De gulle collectieve lach en het verbindende dat de Kampioenen toch hebben’. 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Benny Van der Taelen

  Peter Thielens, 36 op 40 is een 9 op 10. Waren de 2,3 een 10 en de 1ste een 9,5? Ik vind het mooi dat er films zijn maar de magie van de serie is weg. Daarom ben ik nog blijer dat er weer nieuwe afleveringen komen. In een seizoen. MAAR als deze films niet waren gemaakt, was het al gedaan met de kampioenen.

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Kinderen zijn gek van zulke dingen en in een tijd dat de kinderen de baas zijn thuis moeten de ouders mee.

 • Jef Pauwels

  De vierde is ook een draak. Dat verheyen zich daarmee bezig houdt, begrijp ik niet. Of kan hij niet beter?

 • Peter Thielens

  Ik vind van de 4 films van fcd kampioenen De 2de en de 3 de het beste dan de 1ste en de 4de Was wel leuke film heb wel gelachen maar niet gelijk de série daar staat ik meest al met de slappe lach. Als ik punten op 40 zou geven zou ik 36 op 40 geven voor de films.

 • N. Maribel Van Opstal

  Hij was goed.