‘Fantastic Beasts’ pakt uit met geliefd personage uit ‘Harry Potter’, maar verprutst daarmee mogelijk de tijdlijn

Eddie Redmayne in ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’, de eerste film in de reeks.
AP Eddie Redmayne in ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’, de eerste film in de reeks.
‘Fantastic Beasts 2: The Crimes Of Grindelwald’ komt met een grote verrassing uit het verleden: Minerva McGonagall, ofwel professor Anderling, zal haar opwachting maken.

Minerva is een erg geliefd personage uit de originele reeks Harry Potter-films en -boeken. Een jongere versie van de professor in actie zien is dan ook een grote wens van vele fans.

Het nieuws werd bevestigd toen de volledige cast van de film deze week werd prijsgegeven, met actrice Fiona Glascott als vertolker van Anderling. 

Er is echter één probleempje: Minerva werd volgens de boeken pas geboren in 1935, en ging naar Zweinstein in 1947. Dat terwijl de ‘Fantastic Beasts’-film zich afspeelt in 1926.

Hoe schrijfster J.K. Rowling dit probleem gaat oplossen is nog niet bekend. Ofwel sjoemelt ze met de tijdlijn naargelang zij dat nodig vindt voor het verhaal, ofwel krijgen we Anderling enkel te zien in een flash-forward. Dat zou betekenen dat ze aan het einde van de film zou kunnen worden aangekondigd als een hoofdpersonage in de 3de film van de reeks.

De schrijvers noch de actrice hebben al commentaar geven over de verrassende rol. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.