"Engste horrorfilm ooit": 'Hereditary' breekt records na première

AP
Afgelopen weekend ging 'Hereditary' in première in de Verenigde Staten. De film werd vertoond in 2.964 zalen en behaalde een box office van 13.037.336 dollar. De horrorfilm, die door Amerikaanse critici 'de engste film van het jaar' is gedoopt, veroorzaakte tijdens voorpremières op diverse festivals al paniek onder bezoekers. Sommige mensen zouden huilend en gillend uit de zaal zijn weggerend.

Ook in Nederland ging 'Hereditary' afgelopen vrijdag in première waar hij vertoond werd in 76 uitverkochte zalen. Op één avond behaalde de film een box office van bijna € 46.000. 'Hereditary' was hiermee de grootste landelijke horrorpremière ooit in Nederland.

'Hereditary', met onder meer Toni Collette en Gabriel Byrne in de hoofdrollen, werd voor het eerst vertoond op het Sundance Film Festival en werd daar lovend ontvangen. Critici bestempelen Hereditary als dé horrorfilm van 2018 en ‘The Exorcist van deze generatie’. In alle bioscopen waar 'Hereditary' te zien is, is het personeel bovendien geïnstrueerd hoe zij met angstige mensen om moeten gaan. 

'Hereditary' gaat over een vrouw die cryptische en steeds verontrustender geheimen over haar voorouders ontdekt. Regisseur Ari Aster laat met zijn filmdebuut een zeer verontrustende kijk zien op een huishouden dat op onheilspellende wijze uit elkaar valt.

De filmhit draait vanaf 27 juni in onze Belgische bioscopen. 
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • joan lute

  Inderdaad, het dagelijkse leven is helaas horor real life. Al die ellende dat mensen elkaar aandoen.

 • mark germanus

  Voor die film hebben ze waarschijnlijk de mottigste actrices voor uitgezocht !

 • Ronny Vansteelandt

  Het gebeurt nog zelden dat ik schrik van horrorfilms. Kijk elke dag naar het nieuws.

 • Jan Verlinden

  Valt zwaar tegen, hoe veel reclame mensen gek drijft.

 • Eida Lam

  Als ze al op voorhand moeten zeggen dat het eng is zal het wel weer een tamme bedoening zijn.