‘De zaak Alzheimer’ krijgt Engelstalige remake

De Zaak Alzheimer
Eyeworks Film De Zaak Alzheimer
De Belgische film ‘De zaak Alzheimer’ uit 2003 krijgt met ‘Memory’ een Engelstalige remake, schrijft The Hollywood Reporter vandaag. Het project zal geregisseerd worden door Martin Campbell, en acteur Liam Neeson kruipt in de huid van de huurmoordenaar.

‘Memory’ gaat over huurmoordenaar Alex Lewis, gespeeld door Liam Neeson. Wanneer hij een opdracht voor een gevaarlijke criminele bende weigert af te maken, wordt hij een doelwit. Hij moet op zoek gaan naar diegenen die hem dood willen, maar tegelijk kampt hij met zwaar geheugenverlies.

Het scenario werd geschreven door Dario Scardapane, en is gebaseerd op ‘De Zaak Alzheimer’. De productie start in augustus. STXinternational zal zorgen voor de distributie van de film in Ierland en het Verenigd Koninkrijk, en zal hem ook aan andere internationale markten verkopen. De distributie in Noord-Amerika gebeurt door CAA Media Finance. 

‘De Zaak Alzheimer’ was de derde bioscoopfilm van regisseur Erik Van Looy, en een verfilming van het gelijknamige boek van Jef Geeraerts. Jan Decleir speelt er de huurmoordenaar die aan de ziekte van Alzheimer lijdt, en Koen De Bouw en Werner Desmedt een berucht Antwerps rechercheduo. Ook onder meer Hilde De Baerdemaeker, Lucas Van den Eynde en Deborah Ostrega zijn in de film te zien.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.