‘Bohemian Rhapsody’ opent met 3,9 miljoen dollar

Gitarist Brian May, acteur Rami Malek en drummer Roger Taylor.
EPA Gitarist Brian May, acteur Rami Malek en drummer Roger Taylor.
De bioscoopfilm ‘Bohemian Rhapsody’ heeft donderdag op de openingsavond in de Verenigde Staten 3,9 miljoen dollar opgebracht. De muzikale biopic over het levensverhaal van zanger Freddie Mercury en de opkomst van zijn band Queen, draaide op de eerste avond in 3.260 zalen. Het aantal zalen voor vrijdagavond wordt opgeschaald naar 4.000, meldt Variety.

Uit exit-polls blijkt dat 66 procent van de bioscoopbezoekers de film excellent noemt en 24 procent noemt de film erg goed. Variety verwacht dat de film komend weekend minstens 35 miljoen dollar opbrengt.

‘Bohemian Rhapsody’, waarin Rami Malek de rol van Queen-zanger Freddie Mercury vertolkt, draait sinds donderdag ook in de Belgische bioscopen. 

Voor meer straf filmnieuws, exclusieve interviews en wedstrijden kan je terecht op hln.be/film.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Youssef DE WITTE

    Gisteren op "arte" een fantastische docu over freddie mercury gezien. De man had ook ongelooflijk veel gevoel voor humor...was geliefd en goed voor iedereen die hem omringde. Brian MAY en Rodger TAYLOR zijn geen dikke nekken John DEACON heeft het overlijden blijkbaar nog steeds niet verwerkt....erg...

  • ringo van der pulst

    Overal werd de film op voorhand als niet goed afgeschilderd omdat de extravagante levensstijl van mercury niet genoeg belicht werd.Wel ik heb de film woensdag gezien en ik vind hem meer dan goed.Het gaat over mercury en over queen.Is het dat niet wat de fans willen.Ik kan maar een ding zeggen, ik heb onder de bezoekers niks negatief gehoord.Ga kijken en oordeel zelf.