'Avengers: Infinity War' doorbreekt grens van 1 miljard

Tom Holland, Robert Downey Jr., Dave Bautista, Chris Pratt en Pom Klementieff in 'Avengers: Infinity War'.
AP Tom Holland, Robert Downey Jr., Dave Bautista, Chris Pratt en Pom Klementieff in 'Avengers: Infinity War'.
De nieuwe Marvelfilm 'Avengers: Infinity War' heeft in een recordtijd de opbrengst van een miljard dollar wereldwijd gepasseerd. Op zondag werd bekend dat de superheldenfilm al 1.164.100.000 dollar heeft opgebracht.

Het record was in handen van 'Star Wars: The Force Awakens', die hier in 2015 twaalf dagen over deed. Avengers deed dat in elf dagen. De Marvelfilm verpulverde afgelopen week al talloze records. Zo had de film het beste openingsweekend ooit in de VS. Ook in de Nederlandse bioscopen is hij een grote hit.

Momenteel is 'Infinity War' de op vier na succesvolste superheldenfilm, de andere vier zijn ook allemaal van Marvel, en de vijftiende meest succesvolle film in het algemeen. Maar 'Infinity War' moet zijn première in China nog beleven. Volgens Deadline is het dan ook zeer waarschijnlijk dat de film in ieder geval de meest succesvolle superheldenfilm ooit zal worden.

In 'Avengers: Infinity War' moeten alle superhelden uit het Marvel-universum hun krachten bundelen om te voorkomen dat megaschurk Thanos in het bezit komt van de zes 'infinity-stenen'. Als dit hem lukt, zal hij niet alleen de realiteit maar ook de tijd en ruimte naar zijn wil kunnen buigen. De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Robert Downey jr, Chris Pratt, Chris Evans, Chris Hemsworth, Elizabeth Olsen, Zoe Saldana en Josh Brolin.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.