'Avengers: Infinity War' brengt meer dan 2 miljard dollar op

'Avengers: Infinity War'.
AP 'Avengers: Infinity War'.
De nieuwe actiefilm 'Avengers: Infinity War' heeft binnen vijftig dagen na de première wereldwijd de magische box office-grens van 2 miljard dollar gepasseerd. Het is daarmee de vierde film ooit die dit astronomische bedrag opbrengt, meldt The Hollywood Reporter.

Eerder lukte dit alleen 'Avatar' (2007), 'Titanic' (1997) en 'Star Wars: The Force Awakens' (2015). Avengers is de eerste film die in de zomer uitkomt en dit bedrag binnensleept.

'Avengers: Infinity War' heeft wereldwijd al diverse records gebroken. De actiefilm passeerde onder meer als snelste ooit wereldwijd de magische grens van een opbrengst van 1 miljard dollar. Ook had 'Infinity War' het beste openingsweekend ooit in de VS.

Megaschurk

In 'Avengers: Infinity War' moeten superhelden als Captain America, Iron Man, de Hulk, Doctor Strange en de Guardians of the Galaxy samenwerken om te voorkomen dat megaschurk Thanos in het bezit komt van de zes 'infinity-stenen'. Als dit lukt, zal hij niet alleen de realiteit maar ook de tijd en ruimte naar zijn wil kunnen buigen.

De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Robert Downey jr, Chris Pratt, Chris Evans, Chris Hemsworth, Elizabeth Olsen, Zoe Saldana en Josh Brolin.

Het vervolg, 'Avengers: Infinity War II', moet in mei 2019 in de bioscopen te zien zijn.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jonathan Botten

    Infinity War waardeloos noemen maar een van de meest overhyped film ooit (lees: Black Panther) is wel goed...

  • Bram Deracourt

    Een van de beste tot nu toe. De villa in neemt écht de hoofdrol op zich. Ik dacht na Thor 3 en Black Panther het beste gehad te hebben maar deze is zo veel unieker op zoveel niveaus.

  • Febe Chapin

    Ik vond black panther veel leuker. Deze is gewoon een film dat in 2 gesneden is met een "reclame" periode van een jaar. De combinatie met het vervolg zal beziens waardig zijn. Maar enkel deze halve film is frustrerend en voor mij waardeloos.