‘Avengers: Endgame’ trekt met nieuwe versie naar de bioscoop

Disney
‘Avengers: Endgame’ krijgt een nieuwe bioscoopversie in de VS. De makers hebben enkele extra elementen aan de film toegevoegd om fans zo te overtuigen de prent nog eens te bekijken. Op die manier wil Marvel de film tot commercieel meest succesvolle bioscoopfilm aller tijden kronen.

De Marvel-film ‘Avengers: Endgame’ heeft de afgelopen twee maanden bijna alle records gebroken. Alleen de titel van de commercieel meest succesvolle bioscoopfilm aller tijden staat nog niet op hun naam. Met een wereldwijde opbrengst van 2,78 miljard dollar gaat die eer naar ‘Avatar’. De Avengers moeten nog een slordige 40 miljoen dollar overbruggen. Om fans aan te sporen de film nogmaals te gaan zien, komt er volgende week in de Amerikaanse bioscopen een versie van ‘Endgame’ met extra materiaal. “Maar het wordt geen 'extended cut‘”, aldus Marvel-baas Kevin Feige in Amerikaanse media. "Aan het slot van de film zijn wel een paar extra verrassingen toegevoegd." 

Volgens Feige worden er na de credits één nieuwe scène, een klein eerbetoon en "enkele verrassingen" toegevoegd. Het is nog niet duidelijk in hoeveel zalen deze versie te zien zal zijn. Voorlopig lijkt het er niet op dat de verlengde versie naar België komt.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Withofs

  Moest de film nu ook effectief goed zijn, dan deed ik dat misschien nog. Een flauw en teleurstellend afkooksel van een finale, met een totaal niet steekhoudend verhaal. Geef mij dan maar Infinity War.

 • Kelvin Janssen

  Ja je kan er een hekel aan hebben, maar er zijn schofterigere tactieken. Zoals opnieuw releasen en er NIKS aan te hebben veranderd (elke remaster). Je kan ook gewoon niet gaan als je het hier mee eens bent he.. Ze zijn zo close om de grootste film te worden, ik snap het wel. en ik denk dat ik wel ga kijken wat die extra scenes inhouden.

 • Hans Bulckaen

  Is het niet gewoonweg intriest en belachelijk een dergelijke commerciële competitie? Zo'n moeite moeten doen om toch maar die kroon te halen... En het is dan eigenlijk nog een soort vervalsing ook want niet de originele film. Ja, op deze manier zullen ze die extra 40 mio dollar wel halen en het record van Avatar breken maar spectaculair méér zal het toch niet worden. Wedden dat Cameron nu al denkt om binnen een paar jaar een superdeluxe extended cut van Avatar in de bios te droppen?

 • Christophe Braem

  Heb betere bronnen dan hln zo te zien. Nieuwe versie komt vanaf woensdag 26 juni in de Kinepolis zalen.

 • Dietrich Van Helder

  Moet bekennen dat ik beetje teleurgesteld was toen bleek dat na de credits van 'Endgame' er inderdaad geen scène meer was. Terwijl Marvel films dit altijd hadden. Maar dit is dan weer puur geldklopperij.