Film Festival Gent ontsierd door drie klimaatactivisten

Klimaatactivisten
rv Klimaatactivisten
Het Film Festival Gent werd daarnet even verstoord door drie klimaatactivisten. De politie werd erbij gehaald en wist de gemoederen te bedaren. 

Even ontstond er consternatie op de rode loper van het Film Festival Gent. Drie klimaatactivisten haalden een luidspreker en spandoek boven en voerden protest. De groep, die zichzelf Extinction Rebellion noemt, protesteerde onder meer tegen enkele dubieuze sponsors van het festival én de overheid. “Wij zijn een burgerlijke ongehoorzaamheidsgroep die aan de overheid drie eisen heeft”, klonk het. “Wij eisen dat de overheid een klimaatnoodtoestand uitroept en dat we in 2020 neutraal zijn in CO2-gebruik. En drie: dat dit via ‘citizen assembly’ gebeurt.” Na tussenkomst van de politie werd hun luidspreker afgenomen, waarna de festiviteiten weer konden verdergaan. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fernand Beaumonde

  Klimaatactie met 3 activisten!! Om je een breuk te lachen

 • San Pauwels

  @Frans Vandenweghe: Het recht van vrije meningsuiting bestaat nog altijd en daar kan men niet voor opgesloten worden (en gelukkig maar), tenzij extreem rechts of links aan de macht komt...

 • Rody Franks

  Alweer een pakje kandidaten voor de nobelprijs voor de vrede(verstoring).

 • lodewijk maesen

  wow 3..waar is greta of anuna dan? tis toch gefilmd dus??

 • Frans Vandenweghe

  Die gasten moeten ze voor jaren opsluiten.