Filip maakt uniek kiekje van Mathilde aan Taj Mahal

Koning Filip fotografeerde koningin Mathilde aan het wereldberoemde Indiase mausoleum Taj Mahal. De site werd tijdelijk afgezet voor de toeristen.
rv Koning Filip fotografeerde koningin Mathilde aan het wereldberoemde Indiase mausoleum Taj Mahal. De site werd tijdelijk afgezet voor de toeristen.
Koning Filip en koningin Mathilde hebben aan het begin van hun staatsbezoek aan India vanuit New Delhi een uitstapje gemaakt naar de wereldberoemde Taj Mahal in Agra. Onze vorst maakte van de gelegenheid gebruik een unieke foto te maken van zijn vrouw, gezeten op het bankje voor het mausoleum.

Uniek, omdat de tuinen van India's toeristische topattractie waren 'schoon geveegd' en er geen andere bezoekers in beeld konden komen. Het bankje zelf is ook bekend omdat prinses Diana er in 1992 moederziel alleen poseerde, omdat prins Charles liever een partijtje polo speelde.

De foto van Diana bij het monument aan de liefde symboliseerde daardoor de verwijdering tussen de twee echtelieden, die inderdaad niet lang daarna elk hun eigen weg gingen.

Filip en Mathilde echter poseerden ook gezamenlijk voor de meegereisde pers, en gingen ook op de foto met de enorme handelsdelegatie die hen tijdens het staatsbezoek aan India vergezeld. Volgens Het Nieuwsblad zat er zondag in het speciaal in Portugal voor de reis naar India gecharterde vliegtuig voor 82,4 miljard euro aan boord. Zo veel bedraagt althans de omzet van de bedrijven van de 84 zakenmensen die zijn meegekomen.

Koning Filip had gekozen voor een toestel met een boodschap. 'Turn the Tide on Plastic', keer het tij tegen plastic, was de opvallende leuze op de romp.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA58 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roberto Cariati

  Gratis is het altijd fijn hè En wij maar kloten afdraaien

 • Serge Aernoudt

  We leuk als je zo 'n mooie reisjes kunt maken op de kap van de bevolking. Gelukkig vliegen ze met een milieuvriendelijk vliegtuig. Ik neem ook wel foto 's van mijn echtgenote maar niet voor de Taj Mahal

 • Benny De Keyzer

  Heel deze India missie is beschamend: ons koningspaar die met een hoop bedrijfsleiders en een hoopje nutteloze politici naar India reizen om daar op prospectie te gaan om na te gaan hoe ze al hun fabrieken die nu hier staan zo snel en goedkoop mogelijk naar daar kunnen verhuizen zodat ze nog meer winst kunnen maken, en dat allemaal betaald met ons belastinggeld, degoutant!

 • Wilfried Vanden Berg

  Gevechtspiloot ?? Haha ha Wie gelooft die onzin?

 • ka Van der Linden

  Naast gevechtspiloot, admiraal ter zee en nog van alles, een getalenteerde fotograaf. Proficiat jongen.