Exclusief voor abonnees

Felle tegenkanting, maar ook steun: Marc Van Ranst en BV’s reageren op oproep van Josje tot verzet tegen coronamaatregelen

Josje’s opmerkingen zorgden voor heel wat reacties in Dag Allemaal.
ANP Kippa Josje’s opmerkingen zorgden voor heel wat reacties in Dag Allemaal.
Moeten Antwerpenaren de strenge coronaregels lijdzaam volgen? Wat ­ex-K3’tje Josje Huisman (34) betreft níet. Zij roept op tot verzet, en dat beroert de gemoederen. Viroloog Marc Van Ranst (55) toont zich verrassend mild, maar ‘Thuis’-actrice Leah Thys (75) en herstellende coronapatiënt Peter Rouffaer (70) vragen zich af of Josje de gevolgen van haar betoog wel kan inschatten.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
58 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joan Lute

  Ok Josje, vrije meningsuiting en tegenkanting is uw keuze. Maar accepteer dan ook dat alle mensen die tegen de maatregelen zijn hun ziekenhuisfactuur mbt covid 19 volledig zelf zonder tussenkomst RIZIV betalen. Jullie egoïsme moet niet betaald worden door de mensen die verantwoordelijkheidszin hebben en respect tonen voor alle beleidsvoering en medewerkers gezondheidszorg. U gaat er heel licht over

 • MYRTHE PASS

  Josje was tegen de avondklok en hierin heeft zij gelijk.

 • Rachel Cousse

  Alle jaren ben ik 1 a 2 keer zwaar verkouden, geen griep, wel keelpijn, hoesten etc. Vooral in de lente en zomer. Dit jaar nog geen enkele keer. Ik vraag me dus af of het mondmasker hier iets mee te maken heeft ? Indien het zo is denk ik dat het zeker ook nut heeft ivm het Corona virus.

 • Glen Van de Peer

  Super! Ze heeft de steun van bijna alle Vlamingen. Buiten die enkelen natuurlijk.

 • DIRK VAN BRUSSEL

  misschien zou Josje eens op intensieve moeten gaan werken. Daar waar de ernstig zieken worden beademd. Ik ben dan heel benieuwd of ze die onzin dan nog zou verkondigen. Men heeft een grote mond tot ze met de neus in de feiten worden gedrukt.