Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch vandaag in Cannes te zien: "We hebben hier zelfs Italiaans voor geleerd”

FilmHet filmfestival van Cannes werd dinsdagavond officieel afgetrapt, en woensdagavond staat er al meteen een film van Belgische makelij op de planning. Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch stellen er ‘Le Otto Montagne’ - hun eerste samenwerking - voor, waarmee ze ook genomineerd zijn voor die felbegeerde Gouden Palm. Wij spraken het koppel over hun film en hun selectie voor het prestigieuze festival. “We gaan in Italiaanse couture in de zaal zitten, en iets te beschonken zijn (lacht).”

  1. RECENSIE. ‘Victoria’s Secret: Angels & Demons’: “Van het toppunt van begeerte naar hallucinant rotte dieptes”
    PREMIUM
    TV

    RECENSIE. ‘Victoria’s Secret: Angels & Demons’: “Van het toppunt van begeerte naar halluci­nant rotte dieptes”

    De rondborstige supermodellen in piepkleine slipjes met groteske engelenvleugels zijn al een tijdje van het populaire toneel verdwenen. Voor wie zich de legendarische modeshows van ‘Victoria’s Secret’ niet meer voor de geest kan halen, zijn de hoogdagen van het merk in deze driedelige Hulu-docu op Streamz weer springlevend. Al wordt er eveneens een ontluisterend beeld opgetrokken van wat er achter de schermen allemaal getolereerd en onder de mat geveegd werd. Van handtastelijkheden over vrouwenhandel tot aanzetten tot prostitutie: eenmaal Jeffrey Epstein z’n voet tussen de deur had, ging het steil bergaf met het merk. Of deze naakte waarheid ook even vlot wegkijkt als de onthullende modeshows zelf? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.