Familie Wauters settelt zich in Gent: "Zita en Nono hebben veel bekijks op school, maar dat betert wel als ’t nieuwe eraf is"

Koen en Valerie met hun zoon Nono en dochter Zita.
Dieter Bacquaert Koen en Valerie met hun zoon Nono en dochter Zita.
"Valerie voelt zich hier al helemaal thuis, maar ik heb nog veel te ontdekken", vertelt Koen Wauters (50) in Dag Allemaal. Hij is met zijn gezin verhuisd naar de Gentse groene rand, maar zich rustig settelen is er nog niet bij. Koens nieuwe programma ‘Wat Een Jaar!’ is immers net gestart en Rode Neuzen Dag komt er weer aan. 

"We gaan met Rode Neuzen Dag geld inzamelen voor scholen, zodat zij jongeren met psychische problemen beter kunnen helpen", zegt ambassadeur Koen Wauters. Volgende week schiet de campagne uit de startblokken. "Want waar brengen jongeren met psychische problemen het grootste deel van hun tijd door?"

Op school.

"Juist. En daarom is het zo belangrijk dat ze zich daar goed voelen. Leerkrachten spelen daarin een heel belangrijke rol, maar ze kunnen niet álles. Er zijn wel leerlingenbegeleiders en zo, maar dan nog."

Schieten scholen tekort?

"Zo zou ik het niet noemen. Want zorg dragen voor jongeren met psychische problemen is uiteraard niet de belangrijkste opdracht van een school. Maar de job van leerkracht en directeur is toch complexer dan vroeger. Er wordt ook verwacht dat ze kinderen met psychische problemen opmerken, steunen en richting geven."

En daar wil Rode Neuzen Dag een handje toesteken.

"Ja, wat ondersteuning is hier op zijn plaats. Ik hoop dat iedereen het belang van de nieuwe campagne inziet."

Je bent pas verhuisd naar de groene rand rond Gent. Zita (13) en Nono (12) moeten dus ook hun weg zoeken op een nieuwe school.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wilfried Vanden Berg

  Heb hem ook gezien op de luchthaven. Man man man. Zag die er oud uit zeg. Daar moeten ze nogal werk aan hebben voor op tv mag komen. Amaai zeg.Dat moet ook niet plezant zijn. Normaal dat hij zijn gezicht verborg.

 • jan kop

  moeilijk om koen wauters te heten,zag hem tijd geleden op de luchthaven,gezicht naar beneden en doorstappen..hij kan niet anders als je zo bekend bent..ook zijn kinderen zijn de dupe van papa zijn succes. Geloof wel dat Koen een van de sympathiekste bv's is van belgie.

 • Benny Steeman

  De groene rand ... de betere wijken dus!!!

 • Berthie Gijsen

  Als ze maar in de belangstelling komen.Maakt niet uit hoe of wat.Triestig.

 • André Van Hecke

  Stellen ze hun kinderen tentoon in Gent of wa ????