Familie van Nederlandse Songfestival-zangeres Sieneke verdacht van drugslab

Ginopress/William Rutten (montage)
De verdachten die eerder deze week opgepakt werden bij het oprollen van een drugslab in het Nederlandse Nijmegen zijn de opa, nonkel en broer van Sieneke Baum-Peeters, de zangeres die Nederland in 2010 vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival. De Sha-la-lie-vocaliste laat weten "erg geschrokken" te zijn.

De politie ontdekte maandagochtend een drugslab bij een truckbedrijf in Nijmegen. Politie en brandweer kwamen in actie toen bij de truckhandel op het industrieterrein Westkanaaldijk brand was uitgebroken. In een loods troffen agenten een laboratorium aan waar synthetische drugs zoals amfetamine en xtc of MDMA worden gemaakt. Daarnaast werd op het terrein ook een hennepkwekerij gevonden. Omdat de chemische stoffen gevaar konden opleveren, werd een groot deel van het bedrijventerrein afgesloten. De drie Nijmegenaren van 71, 47 en 24 jaar oud blijken nu familie te zijn van Sienke Baum-Peeters, die Nederland acht jaar geleden vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival. Het drietal werd op het terrein van de truckhandel aangehouden en naar de cel overgebracht.

Geschrokken

Het nieuws sloeg als een bom in bij de familie van de zangeres. De manager van Sieneke laat aan het AD weten dat de zangeres erg van streek is: "Ze is erg geschrokken van alles wat er zich op dit moment afspeelt binnen haar familie. Door de grote onduidelijkheid die er is, is het geven van een uitgebreide reactie niet mogelijk. Sieneke richt zich volledig en vol trots op haar gezin én zangcarrière." 

Moord

De Nijmeegse vertegenwoordigde in 2010 Nederland op het Eurovisie Songfestival in Oslo. Het lukte haar niet om de finale te bereiken. Met het door Vader Abraham (Pierre Kartner) geschreven lied 'Ik ben verliefd (Sha-la-lie)' reikte Sieneke niet verder dan de halve finale. De familie van Sieneke kwam vaker negatief in het nieuws. Haar opa zat ooit een jarenlange gevangenisstraf uit wegens moord. Haar vader kreeg in 2013 ruzie in een bar waar Sieneke haar vrijgezellenfeest vierde.  
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Janssens

    Ja die wist dat niet