Familie-acteur haalt uit naar 'homofobe' Roger De Vlaeminck: "Twee mannen die kussen, wat is daar mis mee?"

Familie
Familie-acteur Jan Van den Bosch heeft op Twitter uitgehaald naar Roger De Vlaeminck. In een interview op Radio 1 over de teloorgang van de bloemenmeisjes stelde de wielerlegende dat 'mannen die elkaar kussen -zoals acteurs doen- veel erger is'. "Homofoob", reageerde Van den Bosch. 

Naar aanleiding van de start van het klassieke wielervoorjaar polste 'De wereld vandaag' vanmorgen bij wielrenner Iljo Keisse en wielerlegende Roger De Vlaeminck naar hun gevoelens omtrent de afschaffing van 'het bloemenmeisje'. 

"Dat wordt een triestig podium", vond Keisse. "De miss die de bloemen afgeeft, geeft toch kleur aan het podium. Ik vind het niet vrouwonvriendelijk of seksistisch dat een vrouw drie kussen geeft aan de winnaar van de wedstrijd."

Roger De Vlaeminck beaamde. "Iedere man kust toch graag een vrouw. Ik denk dat zij die willen dat het niet meer doorgaat, een beetje jaloers zijn. Ik vind het veel erger dat mannen elkaar kussen, zoals acteurs doen. Een meisje die een verkiezing had gewonnen, werd vroeger bloemenmeisje. In de Ronde van Italië waren dat telkens dezelfde meisjes die op het podium stonden. Wij waren dat gewoon en wij wisten van niets anders", aldus De Vlaeminck.

Maar zijn uitspraak schoot bij Familie-acteur Jan Van den Bosch in het verkeerde keelgat. "Wat vind je daar dan juist erg aan Roger?", fulmineerde hij op Twitter. "En waarom? #homofoob"

Sinds 2013 vertolkt Jan de rol van Zjef in de populaire VTM-soap 'Familie' en vormt hij in de reeks een koppel met Rudi, gespeeld door Werner Desmedt. De twee deinzen er niet voor terug om hun 'setliefde' met veel overtuiging neer te zetten. 

VTM

Naast de set is Van den Bosch al een hele tijd samen met zijn vriendin Fran. Samen hebben ze twee kinderen. 

Dieter Bacquaert

Het is al de tweede keer dat de openbare omroep een 'bloemenmeisje-gate' ontketent. Eerder deze week werd er een bericht uitgestuurd waarbij bloemenmeisjes als 'bloemenhoeren' stonden beschreven. 
86 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Temmerman

  Dat kussen past perfect bij een afgezaagd onnozele serie als familie,waar ze zelfs gecremeerden gaan opgraven hahaha.

 • Peter Buyck

  Helaas, we zitten met een generatie die ineens alles taboe vindt behalve hun eigen wil opleggen. Jongeren die ouderen domineren... Ze vragen niet van 'opa wil je ...? maar eisen 'opa je gaat voor mij ... halen'. Wie zich stoort aan bloemenmeisjes, zwartepiet, de paashaas, een homokoppel, ... heeft volgens mij eerder problemen met zichzelf. Ja wij hebben ook een mening. Het is niet omdat jij recht hebt op muziek dat ik akkoord moet gaan dat je de decibels laat knallen als in een discotheek.

 • chris dubois

  allen moet zijn alleen, sorry

 • chris dubois

  we gaan in vrijheid weer achteruit met alle onozele discussies en regeltjes de hoofdzaak is verdraagzaamheid, laat de bloemenmeisjes, laat 2 mannen kussen, laat de zwarte piet ... allen wie zich aan die dingen stoort heeft een probleem.

 • kami sama

  Niets mis met 2 mannen die kussen, maar of dat dan ook op tv moet is toch wel een heel andere zaak. En om daarom onmiddelijk mensen homofoob te gaan noemen? Dan heb je toch wel heel lange teentjes.